FINALEN BLIR MÅNEDENS LØYPE

Postet av Nordre Follo Orientering den 23. Sep 2023

I stedet for fremmøtearrangement, vil årets finale bli arrangert som alle de foregående 9 løpene, dvs. som månedens løype med tidtaking basert på Livelox. Det blir normal poengberegning, men også en resultatliste der vi simulerer omvendt jaktstart! Underveis vil vi publisere oversikter over alle årets deltakere og hva de må løpe på av tider for å slå den som leder. Dette blir uhyre avansert og spennende! Og obs! Det er lov å løpe flere ganger. Beste resultat teller. Her finner du kart og lenke til mer informasjon: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #10 Finale (orientering.no)  
Huldretur

Postet av Nordre Follo Orientering den 17. Sep 2023

Torsdag 14.september var Veteranjentene i klubben med Skogsjentene på Huldretur til Fuglemyrhytta. Vi tok tog og bane til Frognerseteren hvor turen startet. På vei til hytta fikk vi informasjon om prosjektet "Future Library". Fra Fuglemyrhytta, som er tegnet av Snøhetta, eies av Oslo Kommune og drives av DNT, er det flott utsikt over Oslo og fjorden, samt Holmenkollen. Hjemturen gikk over Vettakolltoppen, hvor bildet er tatt. Alle koste seg på en flott tur i fint vær.
TAKK FOR FLOTT INNSATS

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Sep 2023

Takk til både funksjonærer og løpere som deltok på Høstløpet i Follo med Trimtex-Cup på lørdag! Til tross for noen utfordringer med parkering, strøm og datanettverk på Vestenga, så landet vi igjen et vellykket kretsløp. Vi endte med 295 deltakere, som var litt mer enn fjorårets arrangement på Ekornrud. 

For ungdom fra 13 til 16 år inngikk løpet i Trimtex-Cup, og resultatene fra vårt løp dannet grunnlaget for jaktstart i Mårens løp på søndag. Med meget gode løyper både lørdag og søndag, ble det mange spennende spurtoppgjør på Myklerudbanen, og forhåpentligvis en minnerik helg for kretsens ungdom.

Spesielt morsomt for oss i Nordre Follo var innspurten søndag i D 13-14, der Helene Harstad sikret seg en delt tredjeplass i det som var dagens desidert mest spennene spurtoppgjør.

Vi sikter mot et nytt Follo 2-dagers arrangement den første helgen i september neste år, hvis Måren og kretsen er med oss på det. Har du ideer eller tanker rundt neste års arrangement, så er det bare å sende dem til tor@lahlum.no. 
Reisebrev fra VM for døve

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Sep 2023

Reisebrev fra Leif Foss:

Nok et mesterskap er over, det endte med 13., 16., og 16. plass på sprint, lang og mellom. Noe som tilsier en plass midt på treet.

Helt greit mesterskap for min del, noen rare veivalg og surring innimellom, men det har vært typisk meg i hele år. Kronisk sykdom har ødelagt mye i forhold til trening i år. Mye å hente på teknisk og kondisjonsmessig, blir veldig usikker på meg selv når man begynner å bli sliten. Relativt kort vei opp til en plass blant de 10, men noe særlig høyere enn det er det vanskelig å komme. Vi som er hobbyløpere har ikke sjanse mot f.eks Ukraina, som har utøvere som lønnet. Med andre ord, vi består av hobbyløpere, proffer og noen som er relativt ferske. Akkurat som orientering skal være.

Lang og mellom ble arrangert sammen med KM for Stockholm krets (750 løpere +). Teknisk fine løyper i fint teknisk terreng bestående av relativ små koller og mye tett skog som ikke fremkommer på kartet.

Avslutter med 3.etp på stafetten, og holder 8. plassen. Vi hadde vel litt forhåpninger om noe bedre, men det positive er at vi har et stafettlag. 
Treningsløp på Hebekk

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Sep 2023

Sted: Hebekk Myrveien (finn.no kartgoogle-kart).

Felles oppvarming for revene (de yngste) kl. 18:00.

Start mellom 18:00 og 18:30.

Lenke for å laste ned kart: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=76614

Lenke til løyper på Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/112895/Nordre-Follo-Orientering-treningslop-6-september-2023

Du trenger ikke skrive ut kart selv, vi tar med utskrifter til alle.

Oppfordrer alle til å ta med egen plastlomme til kartet (hvis du har).

Postene blir hengende ute til og med lørdag 09.09.

Løyper

NivåLengde
N1,8 km
C2,3 km
B2,6 km
AK3,5 km
AL5,4 km

N-løypa går langs stier og veier  som de viktigste ledelinjene. 

C-løypa gir flere veilvalgsmuligheter og muligheter for å øve seg på kompasskurs. På vei til 1. post er det mulig å ta kompasskurs fra høydepunktet nede ved stien øst for posten (merket på kartet med en runding og pil). På vei til 4. post har du tre mulige veivalg: (1) løpe ut til hogstfeltet og følge hogstfeltet ned til posten, (2) ta en kompasskurs rett mot posten for så å bli fanget opp av den store stien nedenfor posten, eller (3) løpe rundt på sti mot øst. Til 6. posten kan du velge å løpe langs sti mesteparten av veien og ta kompasskurs fra stidelet øst for posten, eller du kan kutte rett over hogstfeltet, og ta kompasskurs fra høydepunktet (den lille kollen) på kanten av hogstfeltet. 

B-løypa har mange likhetstrekk med A-løypa, siden dette er et sti-rikt terreng der det finnes mange oppfangende detaljer i bakkant av postene. For de som synes AK er litt lang, kan derfor B være et greit alternativ. AK er ikke så mye vanskeligere enn B, men noe lenger. I både B og AK-løypene ligger utfordringen først og fremst i å huske å benytte seg av siste sikre og ta gode kompasskurser.

AL-løypa tar deg helt over i skråliene ned mot Vinterbro, og du har litt ulike veivalgsmuligheter på vei til og fra skråliene. Ved postutsetting viste det seg at det har foregått en del hogst her i det siste. Ingen av postene ligger på hogstfeltene, men du vil måtte krysse noen av de nye hogstfeltene. Bildet nedenfor illustrerer mitt inntrykk av hvor hogstfeltet går, men angivelsen er omtrentlig. 

VÅRT ÅRLIGE KRETSLØP NÆRMER SEG

Postet av Nordre Follo Orientering den 1. Sep 2023

Lørdag 9. september arrangerer vi Høstløpet i Follo på Vestenga idrettsplass på Svartskog. Alle medlemmer som er under 17 år oppfordres til å melde seg på! Her finner dere løpet på Eventor med mer informasjon og mulighet til å melde dere på: Eventor - Arrangementsinformasjon: Høstløpet i Follo med Trimtex-cup (orientering.no). Andre medlemmer som ikke har fått noen oppgaver, oppfordres til å melde seg til tjeneste til løpsleder Tor Lahlum på mail tor@lahlum,no.  

OK Måren har også o-løp i helgen ved Myklerud skole på Nesodden, Informasjon og påmelding finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Folloløpet med Trimtex-Cup (orientering.no)
Morgenfrisk i Follo #9

Postet av Nordre Follo Orientering den 29. Aug 2023

Siste sjanse til å samle poeng før finalen i Morgenfrisk! Løypene er varianter over postene som var på klubbmesterskapet, men nå med nye krevende strekk. Dere finner løypene her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/187921 Kommentar

RESULTATER FRA KLUBBMESTERSKAPET

Postet av Nordre Follo Orientering den 24. Aug 2023

56 løpere trosset skremmende regnbyger over Nordre Follo og fant veien til Bysetermåsan for å teste seg på villmarksorientering i hjertet av Østmarka. Været forbedret seg imidlertid betraktelig utover kvelden. Med saft og gode kaker ved innkomst, så ble grove bommer, våte myrer og bredfulle bekker til god underholdning. Morten hadde lagt krevende løyper som til fulle tilfredsstilte klubbens eliteløpere, mens for mange andre ble det nok ganske utfordrende med et terreng med få ledelinjer og mye detaljer. Men vi får tro at det da også ble mye læring. Resultatene finner dere på Eventor her: Eventor - Offisiell resultatliste for Klubbmesterskap NFO 2023 (orientering.no) . Morsom også hvis dere har gps-spor og vil dele disse her på Livelox: Livelox - Event: Klubbmesterskap NFO 2023  
Klubbmesterskapet 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 17. Aug 2023

Klubbmesterskapet arrangeres i år fra Bysætermåsan onsdag 23. august kl. 18:00. Dette er et uformelt og sosialt arrangement som vi håper flest mulig møter opp til! Det er et fantastisk tur og naturområde dere får oppleve her i kjernen av det som snart kan bli det nye Østmarka naturreservat. Du finner mer informasjon om Eventor her. Vi oppfordrer alle til å melde seg på slik at vi kan trykke opp riktig antall kart.
Morgenfrisk i Follo #8 er allerede ute!

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Jul 2023

Morgenfrisk er igjen tilbake på Svartskog. Denne gangen med start fra Seierstenåsen. Kortløypa og mellomløypa går stort sett i det flate terrenget sør for Østli, mens Langløypa går helt over til skrålia ned mot Bunnefjorden. Det er stor variasjon i vegetasjonen i dette området og enkelte områder fortjener definitivt navnet Svartskog. Du finner mer informasjon om arrangementet her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/18635
ULTRA I HOLSTADMARKA?

Postet av Nordre Follo Orientering den 7. Jul 2023

Løp #7 blir årets grønneste i Morgenfrisk-serien. Noen husker kanskje at første løp i januar 2022 gikk på samme sted, men da med type utfordringer som snø og is. Nå i juli-varmen er det andre utfordringer som venter! Pass på å få oppleve Nordre Follos danskeste terreng! Kart og løyper finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo #7 (orientering.no)

Se også sammenlagtresultater etter 6 løp her: Eventor - Serier - Morgenfrisk i Follo 2023 (orientering.no)
VELLYKKET JUKOLA-DEBUT!

Postet av Nordre Follo Orientering den 19. Jun 2023

For første gang i Nordre Follo Orienterings historie (og etter en veldig lang pause i KSOLs historie), stilte vi lag i en av o-sportens store stafetter, nemlig Jukola i Finland arrangert i Porvoo Borgå. Laget besto av fra venstre: Vegard, Morten, Jon, Knut, Leif, Trond og Lars. Reservene var Bjørn og Tor som det heldigvis ikke ble bruk for, så de steppet inn på to finske veteran-lag.


Med startnummer 1189 stilte vi langt bak i  køen i starten. Denne videoen gir et godt bilde av kaoset når 1650 lag starter kl. 23 på kvelden: https://www.youtube.com/watch?v=I6Aizocr8qw

Vegard, som i 2011 var først i mål på Jukola-stafetten, hadde en voksen oppgave med å ta seg frem i feltet. Allerede på først post hadde han passert 800 lag og i mål var det bare 189 lag foran oss!

Andre etappe var også en suksess med Morten som tapte bare 15 plasser i bekmørket.

Etter to etapper hadde vi egentlig brent av kruttet, så da var det de mer ordinært o-løperne i Nordre Follo sin tur. Jon var først med den beryktede tredjeetappen, også kalt "longa natten"! Den ble lang! Her er et eksempel på at det er fort gjort å miste kartkontakten når det er mørkt og det kryr av mennesker rundt deg: Tristesse på Myra - YouTube

Knut på fjerde var som ventet sikker som banken, og vi oppdaget at vi var omtrent jevnt med Indre Østfold sitt førstelag. Game on!

Leif knivet med Indre Østfold og kampen bølget frem og tilbake, men han vekslet med Trond 40 sekunder foran!! 

Trond overrasket seg selv og leverte et strålende løp og fikk utnyttet løpsstyrken i et terreng som ble mer og mer preget av tråkk etter 18000 løpere.

Lars avsluttet med den lengste etappen på 14,6 km og konkluderte med at den var alt for kort og at kompasskursen var ferdig oppmerket i bakken med alle tråkkene. Han løp inn til plass 368, 13:22:02, - 5 timer etter Emil Svensk som løp inn til seier 5 timer tidligere. Her leser Emil opp det tradisjonelle Jukolas budskap: Jukolas budskap manar till skydd av Östersjön - Porvoo Borgå Jukola 2023

Dessverre ble vi 33 plasser bak Indre Østfold sitt førstelag, men vi hadde likevel en vennskapelig og hyggelig bankett sammen. Her er vi sammen med de to lagene de stilte:

Neste år har Nordre Follo også kanskje to lag! Og hvorfor ikke også et damelag! Det er bare å begynne å trene :-) Alle på laget kan underskrive på at dette var Gøy!

PS! Bjørn løp på KadettiKurssi 67 som totalt brukte 26:19:24 og fikk plass 1405 av 1410 som fullførte. Tor løp på Arsenal Finland som ble nummer 1222 og brukte 19:11:05. Begge gjorde gode løp sammenliknet med de øvrige på laget!
Morgenfrisk #6 er åpnet!

Postet av Nordre Follo Orientering den 9. Jun 2023

Sommeren er her for fullt og tiden er inne for juni-utgaven av Morgenfrisk! Denne gangen skal dere til fagre Fagerstrand, og dersom dere er der til rett tid, så er det mulighet for både bading og bålkos :-)

Her finner dere alle informasjon dere trenger for å nyte sommeren med kart og kompass på Nesodden: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #6 (orientering.no)
O-Troll-leir 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 5. Jun 2023

I helgen 3.-4. juni ble årets O-Troll-leir avholdt, med fire av klubbens flotte jenterekrutter representert. I år var det Bækkelagets SK som var ansvarlige for arrangementet ved Breivoll gård. I fantastiske omgivelser og med tidenes vær, ble arrangementet en stor suksess. 30 barn fra fem ulike klubber deltok på leiren. 

 

Lørdagen startet med en orienteringsøkt der jentene løp sammen i par - veldig godt gjennomført. Etter lunsj ble det lek, kubb og bading. I andre økt var det lagt opp til en spennende og morsom lagkonkurranse inspirert av Råtassløp. Jentene løp da med jenter fra Oppsal og Lillomarka. Det var quizzer underveis, en hai i vannet med egen post på og bygging av tårn med skogens materialer. Innsatsen var upåklagelig. 
Etter all O-aktiviteten, var jentene klare for å bade igjen! 


Kveldens høydepunkt var middag i gapahuk ved vannet og premieutdeling. Aira og Ida vant førsteplass med laget sitt for mest kreative tårn, og Ylva og Fanny for beste lagnavn «Kompass ut av kurs». Det var stolte jenter på pallen. 

På søndagen var det lagt opp til øvelser basert på Mesternes Mester. Fanny var igjen som eneste jente fra klubben, men representerte klubben godt med seier i balanseøvelse sammen med lagvenninne fra Lillomarka og individuell 3. plass i reaksjon. Alle jentene var enige om at O-Troll-leir var kjempegøy og at det neste år blir overnatting for alle. 

Vi gleder oss allerede til O-Troll-leir 2024! 

Husk Foll-o-karusellen!

Postet av Nordre Follo Orientering den 30. Mai 2023


Trening denne uken er Foll-o-karusell: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17904
Foll-o-karusell er en treningskarusell sammen med de andre orienteringsgruppene i Follo. Det er vi som arrangerer første trening nå førstkommende onsdag (31.05). I tillegg er det to løpe til i løpet av sessongen som blir arrangert av Ås og Måren (Nesodden/Drøbak).
mange måter er dette akkurat på samme måte som et vanlig treningsløp. Du blir tatt imot av de samme trenerne, du kan låne brikke og kompass, du får se løypa før du starter, det er lov å løpe flere sammen og det er lov å ha med seg en voksen i skogen.
Det som er spesielt er at det også er deltagere fra andre klubber som deltar og at det er sammenlagt premier etter siste løp. Dersom du vet at du skal delta og har bruker på Eventor er det fint om du kan melde deg på på forhånd. Har du ikke brikke kan du låne fra klubben. Det er også helt greit å bare møte opp uten å ha meldt seg på på forhånd. 
Start fra kl. 18.00, fremmøte parkeringen til Sandbukta, rett før Ingierstrand.

Verdens Orienterings Dag 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 26. Mai 2023

Onsdag 24.mai markerte Nordre Follo Orientering Verdens Orienterings Dag (WOD) med et åpent arrangement fra Østre Greverud "idrettsplass" . Det var 65 deltakere som var med på O-aktivitetene den flotte vårkvelden.

Det var 36 barn og unge (flere nye), foreldre og klubbens voksne medlemmer som deltok i o-løypene med forskjellig lengde og vanskelighets grad. Micro-o ble flittig brukt av de yngre etter gjennomført o-løype. Alle fikk deltaker premie, WOD-pannebånd eller micro postskjerm. Kaker, brus og kaffe smakte godt etter endt innsats.

God stemning med diskusjoner etter gjennomført løype.

De voksne er veldig opptatt og fasinert av Jons høydekurve modell.
Morgenfrisk #5 er lagt ut!

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Mai 2023

Selv med E6 som nærmeste nabo, gir Taraldrudåsen deg garantert villmarksfølelse. Tar du langløypa over til Holstadås, kan du virkelig drømme deg bort! Ta deg tid til å stoppe et øyeblikk for å nyte naturen.

PM og kart finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #5 (orientering.no)

På sammenlagtlista leder Bjørn Erik Glomsrud ganske suverent med Jon Bingen Sande og Bjørnar Gammelsæter på en fin 2. og 3. plass. Hele 23 stykker har fullført alle de fire første løpene. Det er veldig imponerende tatt i betraktning hvor vanskelige forhold det har vært i vinter og langt ut i april! Nå er det imidlertid bare kos i skogen :-)  
Verdens Orienterings Dag (WOD) 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 16. Mai 2023

Vi oppfordrer alle klubbens medlemmer til å delta på arrangementet til Nordre Follo Orientering på Verdens O-dag onsdag 24.mai kl. 18 på Østre Greverud idrettsplass. Det er ikke noe annet treningsløp denne dagen.

Åpent lokalt arrangement

Verdens Orienterings Dag (WOD) arrangeres hvert år over hele verden. Formålet er å gi flest mulig barn og unge inspirerende orienteringsopplevelser og gjøre idretten kjent for flere. I 2022 var det nesten 10 000 deltakere i Norge. I år ønsker vi enda flere deltakere.

Nordre Follo Orientering skal ha åpent lokalt arrangement på Verdens Orienterings Dag (WOD) onsdag 24.mai ved Golfbanen på Greverud. Det vil være mulig for alle å delta i forskjellige aktiviteter innenfor orientering.

Her kan en få en smakebit på hva orientering er. Det blir morsomme og utfordrende aktiviteter for alle. Det blir tilbud om flere orienterings løyper med forskjellige vanskelighetsgrader og lengder, fra 1 kilometer til ca 4 kilometer.

Micro-orientering, som er en aktivitet som mange barn synes er spennende og morsom, vil også være på plass.

Arrangementet er fra Østre Greverud idrettsplassen klokken 18. -19. Vi håper mange møter opp for å bli kjent med aktivitetene til Nordre Follo Orientering. Mer informasjon kommer på Nordre Follo Orientering (nfollo.no). Enkel servering etter løpet.

Lurer du på hva Stolpejakt er, kan du også prøve dette. Vi gir informasjon og deler ut kartbrosjyrer for Stolpejakten i Nordre Follo. Det er flere stolper i nærområdet. Mer informasjon finnes på  Stolpejakten (nfollo.no).

For de som ønsker å prøve turorientering er det gratis ekstraturer i Skautraver’n fra 17. – 31.mai, på Bøleråsen (Bøleråsen skole) WOD ekstraposter Bøleråsen skole og Ingierodden (bunnen av Ingierkollen slalåmbakke) WOD ekstraposter Ingierkollen Slalombakke. Mer informasjon om Skautraver’n finnes på Skautraver'n (nfollo.no).

 
WOD - verdens orienteringsdag - ekstraturer i Skautraver'n

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Mai 2023

«Verdens Orienteringsdag, WOD» arrangeres fra 17. – 23.. mai

Vi feirer dagen (uken) ved å sette opp to ekstraturer i Skautraver'n. . Turene er enkle og egner seg som introduksjon til turorientering, eller som en rask kveldstur for erfarne skautravere. Vi lar postene stå ute en ekstra uke, frem til 31. mai. Postene gir 5 poeng hver.

Du kan laste ned kart fra Turorientering.no - Turer. Turene heter WOD - ekstratur fra Bøleråsen skole og WOD - ekstratur fra Ingierkollen slalåmbakke.

For å laste ned kartene må du foreta et kjøp på nettsiden, pris kr. 0.-. (Kjøp tur – i handlekurv – gå til handlekurv – last ned). Turene er åpnet for nedlasting av kart, men postene er først på plass fra 16. mai om kvelden.

Synes du dette blir for omstendelig, kan du sende en mail til anne.marit.farden@gmail.com og be om å få kartet tilsendt som pdf fil i epost . Hvis du ikke har tilgang til skriver, kan du hente kartet når som helst i Bringebæråsen 4 på Sofiemyr, bare du ringer først (90589876).

(Kartene kan også lastes ned fra nettsidene til Nordre Follo Orientering - Skautraver'n, men hvis du vil ha dem tilgjengelig i tur-o-appen, må du laste dem ned fra Turorientering.no.)
O-weekend i Våler med World Cup og publikumsløp

Postet av Nordre Follo Orientering den 30. Apr 2023

I denne helgen har mange medlemmer i Nordre Follo Orientering benyttet sjansen til å få med seg et storslagent stevne med spennende verdenscupløp og publikumsløp. Lørdagen var det sterke vindkast og relativt surt, men telt, god stemning og flotte muligheter på arenaen hjalp på dette. Både nye og gamle medlemmer stilte til start, unge og eldre, til sammen 22 startende. Løypene utfordret flere av oss, med hogstfelt, leire, kratt/lyng og tette poster. 

Fem barn og ungdom deltok med strålende innsats og fikk også litt ekstra godteri fra klubben i tillegg til premie. Særlig gøy var det å se verdenseliten i action og hele Norges Kasper Fosser vinne verdenscupløp. Blod, svette, tårer og besøk i teltet til Røde Kors ble raskt glemt når de norske flaggene kunne vaies i vinden. 

Arena med storskjerm

 

Heia Norge! 

 

Sprek heiagjeng

 

 

Ivrige NFO-ere  

 

Også i søndagens publikumsløp var klubben godt representert, og hele 23 løpere stilte til start. Sola varmet godt og alle koste seg med løp og sosialt samhold. Vi heiet fram de norske stafettlagene og fikk oppleve spenningen ved å bevitne verdenscupløp direkte.


                                                Startfelt - stafett herrer

Blide og fremadstormende jenter

Snart er det nytt stevne og muligheter for nye utfordringer - vi håper DU vil bli med da!

 

SATSING PÅ DEAFLYMPICS 2025 I JAPAN

Postet av Nordre Follo Orientering den 23. Apr 2023

Det er ingen spøk å kvalifisere seg til Deaflympics! Leif Foss, som vanligvis løper i H40, løp i H21E både lørdag og søndag forrige helg i Sarpsborg, så da måtte vi spørre ham hvorfor han vil seg så vondt! 

- Kort og greit fordi orienteringsforbundet har definert noen løp frem til sommeren som uttaksløp. Målet er VM i orientering for døve i månedsskiftet august/september som avholdes i Stockholm, men målet på lang sikt er jo Deaflympics (OL for døve) 2025 i Japan, og langdistanse er det jeg egentlig satser på.

Mellomdistansen på lørdagen, er jo en ting, men hva med 14 km langdistanse på søndag? Det måtte jo være sykt hardt?

- Det var bløtt og tungt også på lørdagens 5,8 km, og det oppsummerer vel hele løpet! Jeg er trønder og burde være ekspert på å løpe i myr, men har nok bodd for lenge sør-på :-). Ellers masse detaljer å holde fokus på hele tiden, kupert terreng med mange koller å holde kontroll på i tillegg til å holde riktig høydekurve. Liten slurv på 4.post (passerte 15 meter unna første gang), ellers egentlig greit nok, bare at jeg ikke løper fort nok, og kaster bort en del tid på å dobbeltsjekke kartet hele tiden.

Men hvordan overlevde du søndagens langdistanse? Jeg ble lettet da jeg så deg trygt i mål på live resultatene.

- 14 kilometer i orientering er langt! Knapt nok en sti å løpe på, her måtte man følge med hele tiden. Og med lite bruk av 15 000 kart er det litt uvant i starten, holdt på å hoppe over 2.post, kom nesten til 3.post før jeg innså tabben. Mye småslurv frem til 6. post, bom på 7.post (løp rett øst, og ikke nord-øst fra sjette-posten). Stort sett midt i alle postene etter det (liten slurv på 10.post). Som mange andre nordmenn løper jeg uten å bruke kompasset, men leser terrenget. Brukte kompasset mye mer aktivt etter 8.post. burde gjort det hele løpet for å unngå dobbeltsjekkinga av kart hele tiden.

Du fokuserer på orienteringen og tidstapet, men jeg løp selv denne dagen og var tom etter 3,5 km. Det var et tungt terreng, var det ikke?

- Knehøy lyng, tett skog, en del tynningshogst og våte myer i tillegg til kupert terreng krever sitt, ja! Og det skulle jeg virkelig få kjenne på! Holdt jevn fart de første 10 km, så en tyngre periode før jeg ble fullstendig næringstom på vei mot post 16. Da gikk jeg over i skilpaddemodus! Veldig fristende å gi seg ved passering arena, men man må jo fullføre :-)  Krampa kom på vei mot post 20!

Skilpaddemodus er velkjent, ja, men her viste du viljestyrke, Leif! Så hva ble tiden?  

- Brukte 3 timer, nesten akkurat dobbelt så lang tid som vinneren. Men jeg er fornøyd med å fullføre, og med tanke på at jeg slurvet en del og gikk i flere kilometer kunne det vært mye verre :-) Fin trening! Og, gøy med lange løp :-) Må ta med en gel eller to neste gang i baklomma.

Og hva lærte du av dette? 

- Tja, notis til meg selv, bruk kompasset mye mer aktivt, selv på mellomdistanse og ta bilen med automat neste gang! Å få krampe mens man girer er ikke å anbefale :-D 

 

Siste helg for Morgenfrisk #3

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Apr 2023

Det har vært en tøff vinter og vår for de morgenfriske, men mange har kommet seg igjennom de tre første løpene i årets løpsserie til tross for mye snø og kulde. Nå er imidlertid våren her, og det er fortsatt mulig å få med seg mars-utgaven(!) av Morgenfrisk. Morgenfrisk i Follo 2023 #3 på Svartskog står nemlig ute til og med mandag 24. april: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #3 (orientering.no)

April-utgaven skal vi også få ut før april er omme! Fra torsdag 27. april kan du løpe en mer sprintpreget skogsløype fra Østre Greverud idrettsplass. Løypene går i er et avgrenset terreng med mye stier, så de vil også egne seg for mer uerfarne o-løpere, selv om postene som regel ikke ligger midt på stiene. Mer informasjon om Morgenfrisk i Follo 2023 #4 kommer onsdag 26. april: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #4 (orientering.no)

Dersom du ikke er kjent med Morgenfrisk-serien, så finner du mer informasjon her: Morgenfrisk (nfollo.no)
Nybegynnerkurs i Orientering starter 27. april

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Apr 2023

Velkommen til Nybegynnerkurs i Orientering!


Se link for mer informasjon: O-kurs 2023.pdf
Bli med på fellestur lørdag 29. april til Våler for å løpe O-løp og se på verdenseliten

Postet av Nordre Follo Orientering den 18. Apr 2023

Bli med på fellestur lørdag 29. april til Våler for å løpe O-løp og se på verdenseliten som skal løpe world cup.


Vi forsøker å stille så mange som mulig fra klubben på lørdag 29 april – oppfordrer særlig barn og ungdom om å stille! Dette blir en folkefest og det forventes opp mot 2000 deltakere på publikumsløpene. World cup løpene sendes direkte på NRK.

 • Påmelding
 • Tid:
  • Første ordinære start kl. 12.00. 
  • N-åpen kan starte fra kl.11.00. 
  • Øvrige åpne klasser har valgfri starttid kl. 12.00–14.45. 
  • Seedet startfelt i World Cup mellomdistanse cirka kl. 13.30–17.30. Da er vi publikum!
 • Sted: 
  • KNA Varna gokartbane, Vålerveien 1876, 1592 Våler i Østfold.
  • Fra E6: Ta av ved Mosseporten, avkjørsel 14 – Patterødkrysset. Følg fv. 120 og fv. 115 i 15 km i retning Våler. Se også GPS-koordinater på Eventor.
  • Ta kontakt med Trond eller avtal med andre hvis noen har problemer med transport
 • Felles aktiviteter på lørdag:
  • O-Quiz
  • Vi har med klubbtelt der alle kan samles
  • Det blir en overraskelse til alle barn/ungdom som deltar
  • Vi heier på verdenseliten fram til rundt kl 18.30 
 • Kle deg etter været. Det kan være lurt å ta med en campingstol eller lignende.
 • Se forøvrig https://eventor.orientering.no/Documents/Event/35453/6/Innbydelse
 • Bli gjerne også med på Søndag!

Mvh, Sportslig utvalg
Løp O-løp gratis og hjelp klubben til 1000 starter i 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Apr 2023

Barn og ungdom i klubben har alltid løpt O-løp gratis, men nytt av året er at klubben også dekker startkontingenter (opp til maks. 2500 kr per medlem pr år) for voksne medlemmer. Klubben går godt økonomisk og vi ønsker å bruke denne anledningen til å stimulere klubbens medlemmer til økt deltagelse på O-løp.

Målet for 2023 er 1000 starter i O-løp. Vi skal i hvert fall nå en klar oppgang fra 2022, der deltagelsen var totalt 762 starter. Man kan følge med på hjemmesiden for å se oppdatert oversikt over hvor mange starter klubben har hatt i O-løp

Ordningen med dekket startkontingent gjelder ordinære startkontingenter, så meld deg på innen frist for å unngå gebyr for etteranmelding. Man må også stille til start for å få kontingent dekket, med unntak om man blir syk. Det er et godt alternativ om du ikke rekker påmeldingsfrist, er usikker, eller bestemmer deg sent, å løpe i åpne direkte klasser der man melder seg på på selve løpet.

Vi oppfordrer nye medlemmer til å delta i O-løp. Om du følger egne barn på løp så kan du selv stille opp i en åpen klasse på nivået du ønsker. Om du ikke selv er medlem så koster det bare 100 kr å bli medlem når andre i familien allerede er medlem.

Sesongen står for døren der de første større løpene er Oslo City Cup sprintløp 11 april (Eventor - Event information: Oslo City Cup nr. 1 - 2023 (orientering.no)) og Solrenningen i Sarpsborg helgen etter påske 15-16 april (Eventor - Event information: Solrenningen Mellomdistanse (orientering.no)). Vi har også vår lokale Morgenfrisk karusell som du kan løpe når du vil der du registrerer løpet ditt med gps klokke. Løp nr 3 kan løpes tom 17 april på Svartskogkartet: Eventor - Event information: Morgenfrisk i Follo 2023 #3 (orientering.no)

For oversikt over O-løp så se Årshjul (forsiden på hjemmesiden) og Eventor - Event calendar (orientering.no). Ta kontakt med Trond (trond.moretro@nofima.no) eller andre i klubben om du lurer på noe eller trenger hjelp med påmelding.

Vi ønsker alle lykke til på O-løp i den kommende sesongen!
Morgenfrisk #3 er ute i skogen!

Postet av Nordre Follo Orientering den 27. Mar 2023

Vi har en veldig motvillig vinter som fortsatt klorer seg fast! Svartskog er ikke noe unntak, men med 5 kuldegrader er skaren helt fantastisk, så vi anbefaler tidlig start etter en kald natt - helt i Morgenfrisk-ånd. De tøffeste av dere velger kanskje heller en varm ettermiddag med litt råtten snø?

Uansett! Postene henger ute helt til 17. april! Det kan bli masse snøsmelting og vårvær innen da.

Her er innbydelse, PM, kart og Livelox: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #3 (orientering.no)
Årsmøte Nordre Follo Orientering

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Feb 2023

Det innkalles herved til årsmøte onsdag 8.mars 2023 kl. 19.30 i Langhus speiderhus, Bølerveien 6.

Dørene åpner kl 19:00 (tid satt pga trening og annen ukedag ikke tilgjengelig på Speiderhuset)

Sakspapirer finnes her

Årsmøte for Nordre Follo Orientering 8.03.2023

Saksliste:

 1. Godkjenne de stemmeberettigede. 
 2. Velge dirigent(er). 
 3. Velge protokollfører(e). 
 4. Velge to medlemmer til å underskrive protokollen. 
 5. Godkjenne innkallingen. 
 6. Godkjenne saklisten. 
 7. Godkjenne forretningsorden. 
 8. Behandle årsrapport 2022 med vedlagt statistikk for deltakelse i konkurranser
 9. Behandle regnskap med noter 2022 og kontrollutvalgets beretning 
 10. Behandle innkomne forslag.
  1. Kartfond
 11. Langtidsplan 2023 – 2027
 12. Medlemskontingent 2023.

Medlemskontingenten ble sist vedtatt på ekstraordinært årsmøte 27.mai 2019. Styret foreslår ingen endringer av medlemskontingenten for 2023. Medlemskontingenten blir da:

For enkelt medlem, Kr. 300,- per år. 

For familiemedlemskap kr. 300 for første medlem + kr. 100,- for hvert nytt familiemedlem per år. Barn regnes som familiemedlem til fylte 25 år.

 

13. Vedta budsjett 2023. 

14. Behandle organisasjonsplan 2023

Nytt styre kan bli enige om en annen fordeling av arbeidsoppgavene.

15. Valg.

            Leder

            Nestleder

            Kasserer

3 styremedlemmer; ledere fra sportslig utvalg, arrangements utvalg og mosjon utvalg

Det skal også velges:

Kontrollutvalg med 2 medlemmer og 1 varamedlem

Minst 2 utvalgsmedlemmer til i Sportsligutvalg, arrangements utvalg og mosjonsutvalget

Minst 3 medlemmer i kartkomiteen

Valgkomite for «Nordre Follo Orientering» med minst 3 medlemmer

Oppnevne representanter til AOOK kretsting og Nordre Follo idrettsråds årsmøte.

 

16. Æresmedlemmer

Utnevning av æresmedlemmer iht. LOV FOR NORDRE FOLLO ORIENTERING §3 (3)
FINT FØRE PÅ GRØNLIÅSEN

Postet av Nordre Follo Orientering den 26. Feb 2023

Ikke så mange som har løpt Morgenfrisk #2 i vinterferien, men hvis du nå kommer tilbake fra ferie, så skal vite at per 26. februar er det fint føre. Skaren er kanskje litt mer lumsk etter siste snøfall, men er man forsiktig og oppmerksom på faren for gjennomtråkk, så går det fint. Veldig lite is, men piggsko er likevel å anbefale! Mer informasjon finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #2 (orientering.no)
Morgenfrisk #2 er lagt ut!

Postet av Nordre Follo Orientering den 19. Feb 2023

Veldig bra deltakelse på årets første Morgenfrisk som gikk på Ingerstrand. Spennede dueller var det også! Særlig i A-lang der Bjørnar Gammelsæter og Bjørn Erik Glomsrud delte førsteplassen med eksakt samme tid!

Andre løp går på Grønliåsen fra mandag 20. februar til mandag 13. mars. Det er viktig å komme i gang med å delta på løpsserien da det er de fem beste løpene av ni som teller i sammendraget. Færre enn fem løp gir et tillegg til starttiden i finalen i oktober, noe som er en ulempe!

Mer informasjon om løpet finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #2 (orientering.no)
MORGENFRISK #1 ER I GANG!

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Feb 2023

Skjermene henger ute til 13. februar. Du finner mer informasjon her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #1 (orientering.no). Til nå har tre hardhauser kommet seg rundt den korte løypa. Er det noen som drister seg ut på mellom-løypa på 4 km, eller til og med kanskje tar seg en langtur på 6 km nå i helgen?
Innkalling til Årsmøte 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 14. Jan 2023

Det innkalles herved til årsmøte onsdag 8.mars 2023 kl. 19.30 i Langhus speiderhus, Bølerveien 6.

Dørene åpner kl 19:00 (tid satt pga trening og annen ukedag ikke tilgjengelig på Speiderhuset)

Forslag til saker fra medlemmene som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret v/leder Erlend Rehn i hende senest 2 uker før årsmøtet dvs. onsdag 22. februar 2023.

Fullstendig saksliste med dokumenter vil være tilgjengelig for medlemmene en uke før møtet, se www.nfollo.no

Regler for innkalling til årsmøte:

https://www.idrettsforbundet.no/tema/juss/nifs-lov/kapittel-2-felles-bestemmelser-for-hele-organisasjonen/#%C2%A72-15

Vi minner også om muligheten til æresmedlemskap jmf LOV FOR NORDRE FOLLO ORIENTERING §3 PKT 3. Her er det satt en frist 20. januar. https://www.nfollo.no/storage/Preview?id=24c6bf97-c26d-4445-9488-6c285f023cf2

Med vennlig hilsen

Erlend Rehn

epost: erlendr4(krøllalfa)online.no
ÅRSHJUL 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 10. Jan 2023

Sportslig utvalg har laget en plan for trening og aktiviteter i 2023 for barn og unge fra 7 til 16 år. Denne planen finner du nå på øverste knapp i venstre marg på forsiden av hjemmesidene våre. Du finner den også her: Lenke til årshjul 2023