Kjøp av deltakerkonvolutter
Siste nytt om postutsetting
Følg Skautraver'n på Facebook
Informasjonsskriv 2023

Hva er Skautraver'n

Skautraver'n er den gode, gamle måten å gå tur på - med den ekstra spenningen det gir å finne poster underveis. Du velger selv når du vil ta turene, hvilket terreng du vil bruke og hvor mange poster du vil ta.

Vanskelighetsgrader:

Blå barnetur: Korte turer på sti og vei for nybegynnere. Turene passer for barnefamilier, men også som en første tur for de som ikke har prøvd turorientering før.

Blå turer: Turer i lett terreng for nybegynnere og lett viderekomne. Turene følger stort sett stier mellom postene, med avstikkere inn til postene..

Røde turer: Turer i variert terreng for erfarne turorienterere.

Svart tur: Tur for de som ønsker en ekstra utfordring.


Hvordan blir jeg med?

For å bli med må du skaffe deg deltakerkonvolutten som koster kr. 450.-. Du kan også kjøpe ett eller flere ekstra klippekort til resten av familien. Oversikt over salgssteder finner du her: Salg Skautraver'n.

Du kan kjøpe kart for enkeltturer på nettet for kr. 50.- pr tur, velg tur her: Turer Skautraver'n. Du får da en PDF fil som du printer ut selv. 

Du kan også kjøpe hele turpakken med 15 PDF filer for kr. 450,-, eller du kan bestille en konvolutt tilsendt i posten. Begge deler gjør du herfra:  Turpakker Skautraver'n

Kulturminneposter

Skautraverne kan glede seg over å kunne gjøre seg kjent med kulturminner i Follo-skogene. Noen av postene er plassert i tilknytning til kulturhistoriske steder. På hver post vil du finne opplysninger om stedets historie. Kulturminnene er beskrevet av historielagene i Oppegård og Ski.


Ta med barna på skautravertur!

I turorientering er hver post er et turmål. Dette motiverer barna til å strekke seg litt lengre. De blå barneturene er ideelle for barn, de har enkle poster langs veier og stier, og barna kan delta aktivt i kartlesingen. Disse turene er fine også som startturer for nye skautravere.

De andre blå og de røde turene kan gjerne deles i to med forskjellig utgangspunkt hvis de blir for lange for de minste barna.

Merkekravene er satt lavere for barn enn for voksne, det skal ikke så mange turene til for å oppnå bronsemerket, noe som kan være et fint mål for den første skautraversesongen!

Ta dere tid til pauser med lek og ikke glem matpakke og termos!


Nettklipping og turblogg


TUR-O-APP og TURORIENTERING PÅ NETT

Vi anbefaler å registrere postkodene ved hjelp av mobil-appen Turorientering. Her kan du "klippe" på postene ved å scanne QR koden. 

Fra tur-o-appen kan du også:

  • Scanne for hele familien fra samme mobil.
  • Laste ned digital utgave av kartet til appen og få GPS støtte til å komme på sporet igjen om du har gått deg bort.

Du kan fortsatt registrere postene ved hjelp av koder som alternativ til scanning,  eller du kan notere eller fotografere postkodene og registrere postene på "Turorientering på nett" om du foretrekker det. (Du kan samle familien i en gruppe og registrere klipp for alle under ett.) 

Når du skanner koder eller klipper på nettet vil du hele tiden få oversikt over dine poeng og hvor mange poeng du mangler for å få merke i de forskjellige valører. 

For ikke digitale skautravere er det fortsatt mulig å sende inn papirklippekortet etter sesongens  slutt.  

Alle som registrerer sine klipp ved scanning, nettklipping, eller ved å sende inn klippekortet og har poeng tilsvarende bronsemerket eller mer er med i trekning om 3 skautraverkonvolutter for 2025!  

På "Turorientering på Nett" kan du også lese nyheter fra arrangøren, f.eks. om når postene settes ut i de enkelte områder. 

Turbloggen, hvor alle kunne skrive om sine turopplevelser finnes dessverre ikke lenger, men du kan kommentere den enkelte nyhet.

Ellers anbefaler vi alle å melde seg inn i Facebookgruppen Skautraver'n, alle nyheter publiseres også her, og her kan alle medlemmer skrive innlegg.