Hva er Skautraver'n

Skautraver'n er den gode, gamle måten å gå tur på - med den ekstra spenningen det gir å finne poster underveis. Du velger selv når du vil ta turene, hvilket terreng du vil bruke og hvor mange poster du vil ta.

Vi har valgt å karakterisere turene etter vanskelighetsgrad:

  • Grønn tur (Korte turer på sti og vei for nybegynnere.)
  • Blå tur (Turer i lett terreng for nybegynnere og lett viderekomne.)
  • Rød tur (Turer i variert terreng for erfarne turorienterere).
 

Vi setter ut 60 poster i  Sørmarka i februar/april Se her for når postene er ute i de enkelte områder. Av disse er 12 poster spesielt tilrettelagt for barn og nybegynnere (grønne turer) Videre kan du finne ekstraposter fra 5. april  i Østmarka hos vår samarbeidspartner Oppsal IF.  Ved St. Hanstider setter vi ut 32 nye poster. 


Hvordan blir jeg med?

For å bli med må du skaffe deg deltakerkonvolutten som koster kr. 350.-. Dersom flere i familien vil være med kjøper du ett eller flere ekstra klippekort som koster kr. 10.- pr. stykk. Oversikt over salgssteder finner du her: Salg Skautraver'n. Du kan også kjøpe kart for enkeltturer på nettet for kr. 30.- pr tur, velg tur her: Turer Skautraver'n. Du får da en PDF fil som du printer ut selv. To av turene kan du laste ned gratis, det er to enkle turer spesielt tilpasset barnefamilier.

I disse koronatider

Turorientering er en fin aktivitet i disse koronatider når treningssentre og andre aktivitetstilbud er stengt.  Turorientering kan utøves alene eller som familieaktivitet. I skogen er det lett å holde avstand. Men også i skogen må man følge pålegg og de anbefalte råd fra helsemyndighetene med hensyn til kontakt mellom mennesker, hygiene etc. Vi understreker den enkeltes ansvar for å overholde dette. Skautraver’n har innført berøringsfrie poster ved å fjerne stemplingsklemmen på postene. Deltakerne kan i stedet skrive postkoden på stemplingskortet. Eller man kan benytte nettklipping, noe de fleste gjør allerede.

 
Kulturminneposter
 Skautraverne kan glede seg over å kunne gjøre seg kjent med kulturminner i Follo-skogene. 8 av årets poster er plassert i tilknytning til kulturhistoriske steder. På hver post vil du finne opplysninger om stedets historie.


Ta med barna på skautravertur!

I turorientering er hver post er et turmål. Dette motiverer barna til å strekke seg litt lengre. De grønne turene er ideelle for barn, de har enkle poster langs veier og stier, og barna kan delta aktivt i kartlesingen.

De blå og røde turene kan gjerne deles i to med forskjellig utgangspunkt hvis de blir for lange for de minste barna.

Merkekravene er satt lavere for barn enn for voksne, det skal ikke så mange turene til for å oppnå bronsemerket, noe som kan være et fint mål for den første skautraversesongen!

Ta dere tid til pauser med lek og ikke glem matpakke og termos!


Nettklipping og turblogg

På websidene "Turorientering på nett - Nordre Follo Orientering" vil du finne et elektronisk klippekort som du kan benytte som et alternativ til papirkortet. Når du klipper på nettet vil du hele tiden få oversikt over dine poeng og hvor mange poeng du mangler for å få merke i de forskjellige valører.

På "Turorientering på Nett" kan du også lese turblogg og selv skrive blogginnlegg om dine turopplevelser eller dele dine erfaringer med andre Skautravere enten det gjelder "lureste vei til posten", gode rasteplasser eller annet du har lyst til å dele. Legg gjerne inn bilder!


Levert av IdrettenOnline