Julehilsen

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Des 20202020 ble et spesielt år uten mange orienterings konkurranser og mye forholdsregler i de som var.

Nordre Follo Orientering hadde likevel en fin O-sesong takket være ivrige og kreative medlemmer. Det var mange tilbud som usynlig-o og varierte treningsløp både med oppmøte og poster som sto ute et par uker. Verdens o-dag, klubbmesterskap, Morgenfrisk, aktivitetsdag/Finn Fram dag og samling med sesong- avslutning med retroløp.

Klubbens Høstløp med jaktstart,  som andre dag i Follo 2-dagers med Trimtex cup, ble flott gjennomført.

Skautraver'n og Stolpejakta var svært populære aktiviteter i år med nesten en dobling av antall deltakere.


En stor takk til alle som sørger for at vi er en aktiv og attraktiv O-klubb.


En riktig GOD JUL 

og et GODT NYTT O-ÅR


ønskes dere alle 


Styret

Nordre Follo Orientering 1 Kommentar

O-KONFEKT

Postet av Nordre Follo Orientering den 16. Des 2020

Hva har konfekt med orientering å gjøre? Nei, noen ganger dukker det opp merkelig tanker i o-løypa, - kanskje særlig når man kaver inne i krattskogen en beksvart desemberkveld i Indre Østfold med isvann opp til knærne. Men alt har sin sjarm! Ås by Night & Fog Cup #3 15. desember bød på alt denne ekstreme formen for orientering pleier å by på. Også da herlig vanskelige løyper, der hvert strekk er som en ny konfektbit :-)

Fire NFOer deltok, to blad Møretrø, Knut (som er i kjempeform og bl.a. vant Kråkecup #3 i helgen) og undertegnede som gikk på årets bom. 

Det ser fortsatt ut til å bli bart i skogen en stund til (om enn veldig vått) og opp til flere varmegrader, så det er fullt mulig med gode treningsturer og konkurranser. Det er o-løp i Indre Østfold 2. juledag og det selvfølgelig nyttårsløpet i Moss på nyttårsaften. Usynlige Foll-o ligger også ute med flere morsomme løyper.

Bruker anledningen til å ønske alle en God jul og et godt nytt år!

Hilsen Tor 
Mobilvennlige nettsider

Postet av Nordre Follo Orientering den 14. Nov 2020

Brukerstatistikken til nettsiden vår nfollo.no, viser at de fleste som er inne på siden benytter mobil. Vi gjør derfor noen endringer som skal gjøre sidene mer mobilvennlige. Du kan se eksempler på ny layout på sidene «Hva skjer?» og «Om oss». De øvrige sidene vil legges om litt etterhvert. Send gjerne kommentarer  og innspill til tor@lahlum.no hvis du mener noe om nettsidene våre 😊
MILDT VÆR OG SOSIAL NEDSTEGNING = SELVBETJENT O-LØP PÅ INGIERSTRAND

Postet av Nordre Follo Orientering den 13. Nov 2020

IL GeoForm tilbyr egentrening fra Ingierstrand. Ved trekanten på kartet ligger kart for lang, mellom og kort løype. Dette er papirkart, så plastlomme må medbringes! Bruk utsatt håndsprit før kartboks og kart håndteres. Postskjermer med refleksstripe i skogen til søndag kl 12. Og æres den som æres bør: Arrangør og løypelegger er Harald Iwe. Se også løyper på Eventor og kart for utskrift: https://eventor.orientering.no/Events/Show/14073

KADAVERLØPET – FOLLOS FLOTTESTE

Postet av Nordre Follo Orientering den 8. Nov 2020

To av våre medlemmer deltok i årets Kadaverløp. Lars Leiren løp den fulle Kadaveren, mens Knut Bjørkelo løp mini-versjonen. Her er rapport fra Lars: 

2020 utgaven var den 63. utgaven av løpet. Selv med pandemirestriksjoner, var opplevelsen, stemningen og gjennomføringen som forventet god. Både enkel og storslått! Vi møtte tidlig opp i Ås, ble busset ut til ukjent sted og skulle løpe tilbake gjennom Follos skoger og kulturlandskap. Dette var min tredje deltakelse, og det er alltid stor spenning i hvor vi blir kjørt. I år ble vi satt av rett ovenfor Tomter, altså med start i Gaupesteinmarka, min absolutte favoritt. Løypa bestod av 15 poster, og tok oss med over (eller rundt) Mjærskaukollen, de flate kollene mellom Smerta og Bjerkebekk, Hjellsåstårnet, Missumberget, Grytelandskogen, tvers over jordene til Askjumskogen og Åsmåsan og parken før mål. Altså gjennom flere kjente kart for løpere i Nordre Follo. Men i Kadaverløpet løpes det på grove kart, ganske blottet for detaljer. Dette er langdistanse med vinnertider rundt tre timer og Kadavertider på ti timer. Noen går for seier, noen tar det som en tur. Det er to matstopp med obligatorisk pause underveis for påfyll av næring, og eventuelle komfortjusteringer. Tørre sokker, sko og ulltrøye underveis, gjør løpeturen enda bedre. I mål får du beviset, en medalje av bjørk. Dette er et tradisjonsløp med utspring i studentmiljøet på Ås og noe hele Follo kan være stolte av. Les mer om historien på kadavern.oj-oj.net. Løype finner du på Livelox her: https://www.livelox.com/Events/Show/55963/Kadaverlopet-2020
VETERANMESTERSKAPET 2021

Postet av Nordre Follo Orientering den 1. Nov 2020

Det har tatt tid å finne arrangør for Veteranmesterskapet i 2021 (populært kalt VM), men nå har Halden SK tatt ansvar. Dette blir et supert sesongmål for alle i klubben som fyller 35 eller mer neste år! VM 2021 går 3. - 5. september.
OM HVORFOR O-LØPERE ER TYNNE

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Okt 2020

Åtte NFO-løpere deltok i åretes våteste løp: Lillomarka Nord/Sør. Vi har spurt en av dem, hvordan det gikk. Anna Lina Toverud, som begynte med orientering i vår, løp Åpen mix mosjon 10k og ble nummer 9 av 39 startende:

Jo, det gikk for så vidt ganske bra. Jeg har lagt inn løpet mitt på Livelox, så kan alle se hvor jeg tok noen litt dårlige valg. Er nok den eneste som valgte å ta stien sørøstover til post 3, for eksempel. Valgte veldig trygge ruter i redsel for å løpe for langt og løpe meg bort - særlig siden det var så glatt, vått og kaldt, og da ble det noen omveier. Men bortsett fra da jeg kom ut på grusveien igjen etter post 5, gikk det nokså greit ellers. Etter post 5 ble jeg plutselig litt retningsforvirret og løp frem og tilbake på veien der før jeg fant ut av det. Vet ikke helt hva jeg tenkte, men tror jeg kan ha snudd kartet eller løypa og tenkt at jeg skulle nordover mot det som er post 4 og som da var utenfor kartbretten min. Og så så jeg ikke den stien inn til venstre etter skrenten opp til post 11, så jeg løp helt til topps. Der hang jeg vel litt på to andre som også løp slik. Begynte å bli litt sliten i hodet, men følte meg fremdeles pigg i beina og da kostet det for så vidt mindre å løpe helt opp enn å tenke på alternativer selv. Men planen min i dag var å ikke løpe fortere enn at jeg alltid hadde god kartkontakt, og bortsett da fra en liten glipp etter post 5, hadde jeg god kontroll i dag. Og jeg rakk akkurat mål før det begynte å hølje ned, og jeg holdt varmen. Og jeg var ganske tom på slutten. Hadde med meg en gel, og kan hende hadde jeg tjent litt på å få i meg litt mer energi underveis, men vanskelig å finne en passende anledning. Jeg hadde med meg eget drikkebelte, men så ingen andre som hadde det, og da tenkte jeg at det ikke er så vanlig i o-sporten så jeg la det igjen på samlingsplassen - ikke rart o-løpere blir tynne!
BLI MED PÅ TUR PÅ SØNDAG!

Postet av Nordre Follo Orientering den 6. Okt 2020

Nordre Follo Orientering er medarrangør på et tur- og aktivitetstilbud med utgangspunkt fra fra Dagbo dagsenter og Hebekkskogen barnehage. De andre som bidrar til arrangementet er Ski IL Idrettsskolen, Ski historielag, SKIMT hopp, LA21 forumet i Nordre Follo og Nordby-speiderne.


Aktiviteter:

 • Natursti: (10 spørsmål til barn / voksne) fra Dagbo dagsenter til Stuene.
 • SKI IL Idrettsskolen vil ha bål og aktiviteter for barn på "Sletta" nær radiostasjonen på Hebekk
 • Nordre Follo Orientering – microorientering v/radiostasjonen
 • Ved Stuene:
  • Skimt - prøvehoppbakke
  • Ski historielag viser en steinsamling
  • LA21-forumet har informasjon om miljøet og fyrer opp bål
  • Nordby-speiderne  har kafé kl.11-15

NB!! Start turen hjemmefra - la bilen om mulig stå. 

 Arrangementet er gratis og miljøfokusert.

Vel møtt i skogen til hele familien søndag 11. oktober.

SPENNENDE OG FARTSFYLT HELG I HAUGESUNDS GATER

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Sep 2020

Hei! 

Jeg var i helgen i Haugesund for å løpe NM-sprint. Vi reiste ned på fredag morgen og tok det første flyet. Etter å ha sjekket inn på hotellet, dro vi raskt til karanteneområdet for NM-sprint. Vi startet løpet ute på en øy og løp over enn bro inn mot sentrum. Terrenget var vanlig by/bolig-terreng blandet med ny og gammel bebyggelse. O-teknisk var det ikke veldig krevende, men man kunne gå på noen tabber om man ikke holdt tunga rett i munnen. Vi var begge fornøyde med vår gjennomførelse av sprinten.

Dagen etter var det duket for NM i knockout-sprint, en spennende, hurtig og ny konkurranseform. Vi startet dagen med å løpe prolog. Bare de 30 beste kom videre, og som vanlig i sprint var det små marginer som avgjorde. Isabel kom akkurat ikke videre og jeg gjorde det så vidt. Jeg måtte begynne å forberede meg til semifinale med runners Choice. Ved starten til semifinalen fikk jeg 20 sekunder til å se på de forskjellige gaflingene og velge den beste. Jeg synes det var litt dårlig tid, da jeg ikke rakk å studere alle gaflingene. Jeg startet i heat 3, litt snufsete på startstreken, men karret meg inn til en 9.plass i heatet mitt. Ganske fornøyd, men veldig sliten.

På søndagen var det klart for NM sprint stafett! Isabel og jeg stilte lag sammen med Asker Skiklubb. Fellesstarten gikk kl.10 i finvær fra rådhusplassen i Haugesund. Jeg løp 1.etappe og klarte å henge bra med og vekslet 2:30 bak tet. Jeg sendte ut Sander Arntzen fra Asker som gjennomførte en solid etappe. Han vekslet med Simen Aure Skogedal som igjen vekslet med Isabel ut på ankeretappen. Til slutt endte vi på 38.plass.

Så kom høydepunktet med turen: På hjemturen måtte vi bestille taxi pga. busstreik. Vi trodde vi bestilte en vanlig taxi, men vi ble hentet av en VIP-taxi! Det var massasjestoler, trådløs lading og diverse ekstra luksus, så vi koste oss masse!

Hilsen Hanna og Isabel

 
Morgenfrisk i Follo #9

Postet av Nordre Follo Orientering den 24. Sep 2020

Høstferien står for døren, men det er likevel muligheter for å løpe orientering. På søndag arrangeres Morgenfrisk i Follo #9 med Olav Johannessen som løypelegger. Løpet går på Grønliåsen, men med utgangspunkt fra Bjørndal på østsiden av åsen. Mer informasjon og påmelding finner du her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12651 

Med to løp igjen i Morgenfrisk-serien i 2020, er det fortsatt mulig å rykke oppover på rankingen. Rankingen finner du her: https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/610 
NORGESCUP OG NM-HELG I FANA

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Sep 2020

Hei! Vi er nå kommet vel hjem etter en fartsfylt og moro Norgescup og NM-helg i Fana, et lite stykke utenfor Bergen. Vi har løpt Norgescup i veldig spennende og vått terreng. Terrenget var en spennende blanding av våte myrer, tette kratt, beitemark og delvis ganske fin og åpen skog, med andre ord bød det på det meste! Dagen etter var det duket for NM-junior stafett og vi sto opp veldig tidlig. Hanna la ut på førsteetappen før hun vekslet med Celine, også løp Isabel den lengste og tyngste etappen. Terrenget var kupert, men vi hadde alle en fin opplevelse i skogen og stolte over at klubben stilte lag!

Hilsen Isabel, Celine og Hanna

TAKK FOR INNSATSEN!

Postet av Nordre Follo Orientering den 14. Sep 2020

Søndag arrangerte vi vårt første kretsløp som Nordre Follo Orientering. I år fikk vi æren av å arrangere Trimtex-cup-finalen som jaktstart basert på Mårens løp dagen før. Trimtex-cup er en løpsserie med 10 løp for ungdom mellom 13 og 16, og finalen ble et spennede oppgjør i flott Follo-terreng, - prikkfritt arrangert!

Spesielt i år var begrensningen på 200 deltakere, som gjorde at vi faktisk måtte arrangere to løp på samme dag! Det betydde en lang dag for funksjonærene og en del uvante problemstillinger, men med felles innsats gikk det likevel bra. Takk til alle som bidro!

Neste år har vi også søkt om å få arrangere et 2-dagers med Måren i september med jaktstart på søndag. Sannsynligvis vil vi da bytte dager, slik at vi arrangerer på lørdag og Måren på søndag. I utgangspunktet tenker vi at vårt løp kan gå fra Granerud skytebane, der vi snart har et helt oppdatert kart ferdig. Det er selvfølgelig å håpe at Korona-situasjonen da er en annen, og at vi kan arrangere på normal måte. Dersom du har lyst til å bidra på det arrangementet, så er det bare å ta kontakt med klubbens arrangementsansvarlige, Tor Lahlum.

SIGGERUD NESTE HELG

Postet av Nordre Follo Orientering den 6. Sep 2020

Vårt årlige kretsarrangement går søndag 13. september. På grunn av Korona-restriksjoner blir dette et vesentlig enklere arrangement enn vanlig. Det betyr at det er fritt frem også for klubbmedlemmer i Nordre Follo Orientering å utnytte muligheten til å løpe i nærmiljøet. Arrangementet er delt i to, og du finner mer informasjon og innbydelser i Eventor. Frist for påmelding er tirsdag 8. september.
Over 50 har deltatt til nå!

Postet av Nordre Follo Orientering den 26. Aug 2020

På Bøleråsen henger det ute poster til og med søndag 30. august. Du kan løpe med UsynligO-appen eller legge ut GPS-spor i Livelox. Se innbydelse og kartfiler på Eventor her: Lenke
Start august med o-løp!

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Jul 2020

Etter en kald og våt juli-måned, ser vi frem til en varm og tørr august. Og hvorfor ikke kjøre i gang med to o-løp med det samme? Lørdag 1. august er det samling på Gjersenga badeplass (det er meldt flere og tjue grader) og på søndag blir det jaktstart fra Stubberudtjern i Frogn. Innbydelse og påmelding i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13380
50 år etter Åge og Ingrid Hadler

Postet av Nordre Follo Orientering den 17. Jul 2020

Morgenfrisk-serien tar nye veier og blir 15. august arrangert på et kart basert på MapAnt. De som drister seg ut på den lange løypa vil ha post på denne steinen, som var førstepost under NM i Hobøl i 1970 der Åge og Ingrid Hadler vant. De andre løypene har også fellesposter med NM-løypene, blant annet den beryktede 5. posten på herreløypa, der Åge Hadler var nær på å miste seieren. Mer informasjon finner du på Eventor her: Lenke
SOMMERORIENTERING I OSLO OG OMEGN

Postet av Nordre Follo Orientering den 27. Jun 2020

Er man i nærheten av Oslo i sommer, er det mulig å løpe orientering hver uke. Veritas arrangerer fem sommerløp og det arrangeres tre løp i løpsserien Morgenfrisk i Follo. Morgenfrisk i Follo finner du i Eventor, mens Veritas sine løp finner du her: https://veritasorientering.com/. Alle disse løpene er åpne  uformelle løp med fri starttid. Morgenfrisk #5 og #6 kan i tillegg løpes som UsynligO eller LiveloxO gjennom hele juli. Morgenfrisk #6B er en ekstra godbit med jaktstart basert på resultatene fra Morgenfrisk #6. 

God orienteringssommer!
Flott sommeravslutning med klubbmesterskap

Postet av Nordre Follo Orientering den 18. Jun 2020

Her er noen stemningsbilder fra etter løpet. Det var totalt 60 som koste seg i den fine sommerkvelden ved Stallerudhytta. 49 små og store hadde gjennomført de flotte løypene i klubbmesterskapet. Takk til Anne Marit (løpsleder), Bjørnar (løypelegger) og Tor (teknisk ansvarlig) for et flott arrangement!
O-LØP PÅ LØRDAG?

Postet av Nordre Follo Orientering den 12. Mai 2020

Fortsatt 15 plasser ledig på lørdagens arrangement med TouchFree orientering. Meld deg på i Eventor. Påmelding er obligatorisk - og les innbydelsen nøye!

https://eventor.orientering.no/Events/Show/12646
Verdens orienteringsdag 13.05.2020 (lukket lokalt arrangement for klubbens medlemmer)

Postet av Nordre Follo Orientering den 10. Mai 2020

Globalt er verdens orienteringsdag 2020 avlyst pga Korona-viruset. Men siden det i Norge nå er åpnet opp for arrangementer opp til 50 personer velger vi å ha et lukket lokalt arrangement for klubbens medlemmer onsdag 13.05.2020 fra Østre Greverud gård.

For å ikke ha for mange på samlingsplass samtidig så anmoder vi rever og de som følger dem til å komme kl 18.00 og resten kl 18.30. De som har familiemedlemmer i begge gruppene kan komme kl 1800. Ingen forhåndspåmelding. 

Følgende løyper er tilgjengelig:

NivåLengde
N/C1.7 km
B2.9 km
AK3.2 km
AL4.7 km

Vi har lagt ut alle løypene her: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=48518 i tilfellet noen ønsker å skrive ut løypene på egenhånd for å redusere smitterisiko. Klubben stiller med ferdig utskrevne kart for de som ønsker der. Ta med plastmappe hvis du har. 

N/C-løype er en temaløype, med både korridororientering og linjeorientering underveis. De andre løypene er vanlig konkurranseløyper. Dersom du ønsker å trene på å få kartet i startøyeblikket kan du få det. Løp den løypa du selv ønsker, ingen klasseinndelinger.

I skogen er det kun postflagg, ingen stemplingsenheter. Hold minimum 1 meter avstand til personer du ikke bor sammen med, også i skogen. Ikke stopp opp ved postene. Dersom du må tenke deg litt om, gå et par meter vekk fra posten først. 

Vi kommer til å sørge for at det til enhver tid er færre enn 50 personer på samlingsplass. Hvis vi blir flere må de som har kommet i mål reise hjem og de som ikke har startet enda løpe ut i skogen. Det er viktig at vi overholder de regler som gjelder. Trond Møretrø er formelt ansvarlig for arrangementet og registrere hvem som er til stede. 

Ellers fra O-forbundet: Personer som har symptomer på luftveisinfeksjon skal ikke delta (heller ikke ved milde symptomer). Dette gjelder også personer som er i karantene eller isolasjon. Personer i risikogruppe anbefales på generelt grunnlag å ikke delta i arrangementer.

Med utgangspunkt i dette så vil poster i B og A løyper stå ute onsdag til søndag, så de også kan løpes av dem som ikke kan/vil komme onsdag.

Dette er et lukket lokalt arrangement for alle klubbens medlemmer.

Vi gleder oss til å se dere igjen!
TOUCH FREE KOMMER TIL NORDRE FOLLO

Postet av Nordre Follo Orientering den 6. Mai 2020

Styret har besluttet å gå til anskaffelse av Emit Touch Free. Vi får 20 postenheter og 50 utlånsbrikker (EmiTag) levert i løpet av uken. Det betyr at vi har mulighet til å arrangere Morgenfrisk i Follo #3 med Touch Free lørdag 16. mai, selvfølgelig med de begrensninger som gjelder for arrangementer i disse Korona-tider. Det er et tak på 50 deltakere, så de som ønsker å delta på melde seg på raskt! Vi oppfordrer spesielt ungdommen vår til å skaffe seg litt konkurransetrening. Innbydelse og påmelding finner du her. Les innbydelsen grundig!https://eventor.orientering.no/Events/Show/12646


SISTE SJANSE TIL Å AVANSERE PÅ RANKINGEN I USYNLIGE FOLL-O

Postet av Nordre Follo Orientering den 30. Apr 2020

NYHET: Poengsummen fra Usynlige Foll-O dividert på 5 vil telle med som ett løp i løpsserien Morgenfrisk i Follo! Morgenfrisk i Follo består av 10 løp hvor av de 6 beste teller. Resultatet fra Usynlige Follo vil altså i tillegg telle som et løp i serien. 

Tidsfristen for å løpe løyper i Usynlige Foll-O går ut 1. mai kl. 20:00!!!

Her finner du informasjon og kart: https://www.nfollo.no/p/21768/usynlige-foll-o 

Her kan du lese mer om Morgenfrisk i Follo: https://www.nfollo.no/p/40189/morgenfrisk-i-follo

Morgenfrisk i Follo går foreløpig også som UsynligO, men med mulighet for å få godkjent resultat basert på gps-spor. Vi håper imidlertid alle at Korona-situasjonen snart kan tillate o-løp med poster og stempling, så sant vi holder avstand, desinfiserer, vasker og er generelt forsiktige.

UP FOR GRABS

Postet av Nordre Follo Orientering den 6. Apr 2020

Usynlige Foll-O er nå lagt opp som en løpsserie der hele 19 løyper inngår i serien. Resultatene per 4. april ligger ute på Eventor med strekktider og det hele. Sammenlagt per 4. april ser det slik ut: https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/621

Det er imidlertid gode muligheter for å avansere! Endelige resultater vil først bli tatt ut etter 1. mai kl. 20:00. Per nå er løypeleggerne som har vært ivrigst og topper lista med 1. plass til Tor og 3. plass til Håvard. Celine ligger på en flott 7. plass men kan ved å løpe en løype til sannsynligvis passere Håvard.

Hele 96 løpere har deltatt med tidtaking så langt, men en del har nok opplevd tekniske problemer. UsynligO-appen er imidlertid under stadig utvikling, men det aller viktigste er å huske å gå til innstillinger og sette stedstjenester til alltid på for UsynligO under personverninnstillinger! Du finner også noen tekniske tips her: https://usynligo.no/help

For å se løyperesultater per 4. april, kan du gå til Eventor og velge kategori «Alle løp (inkludert nær- och klubbløp)». Da finner du alle løypene på dato 4. april. Som du vil se, så er det mange løyper det er relativt lett å kapre poeng i. Poenggivning er som følger: vinner poeng øker med løypelengde fra 1000 på de korteste til 1400 på ultradistanse. Det trekkes 5 poeng per prosentpoeng du er bak vinner. Hvis du har brukt mer enn dobbelt så lang tid som vinner, får du 500 poeng mindre enn vinner. Hvis du ikke fullfører, får du trukket 100 poeng i tillegg.

Her finner du alle løyper og gps-spor fra tidligere løpere.

https://www.nfollo.no/p/21768/usynlige-foll-o

Morgenfrisk i Follo vil så lenge det er restriksjoner på arrangementer, bli arrangert som UsynligO. Det er derfor lurt å trene litt nå i påsken. Morgenfrisk i Follo #1 og #2 åpner lørdag 25. april kl. 08:00. 

Lykke til, og god tur!
200 NYE KONVOLUTTER PRODUSERT

Postet av Nordre Follo Orientering den 5. Apr 2020

Jon Færden sorterer kart til 200 nye Skautraver-konvolutter slik at det skal bli nok til alle i påsken.
Det er allerede solgt ca 750 konvolutter mot 716 i hele fjor. Vi er stadig ute og fyller opp hos de mest populære salgsstedene. Her får du tak i konvoluttene: https://www.nfollo.no/home/index.rails?pid=22714

Det er hittil registrert 500 nettklippere sammenliknet med 362 som er rekorden fra 2017. Dette bekrefter at mange blir mer digitale i disse Korona-tider. Vi ser at mange tidligere års deltakere er kommet tilbake, men også mange nye navn. Det er hyggelig! Hyggelig er det også å få mange meldinger om at Skautraver’n er en flott aktivitet i disse tider.


Solveig demonstrerer her hvordan man raskt og effektivt noterer postkoden med mobilen. så er det bare å gå hjem og registrere kodene på nettsiden turorientering.no!
MORGENFRISK + USYNLIGO = SANT

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Apr 2020

På grunn av Korona-krisen er det viktig å holde avstand og ikke ta på alt mulig. Det blir da vanskelig å arrangere o-løp på vanlig måte. Men det finnes alternativer. UsynligO, som er en app som kan gi signal når du er på post, har for eksempel blitt populært. For å få arrangert de to første løpene i Morgenfrisk-serien, vil vi gjøre et forsøk på å arrangere dem som UsynligO. Arrangementene vil gå over en måned fra 11. april til 10. mai. Vi oppfordrer alle til å forberede seg ved å teste Usynlige Foll-O. Det er faktisk ganske mange som har fått det til å fungere, og appen blir bare bedre og bedre. Mer informasjon vil komme på Eventor og på hjemmesiden til Morgenfrisk i Follo.


STOLPEJAKTA 2020 ER I GANG

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Apr 2020

110 stolper i Nordre Follo vil kunne jaktes på i løpet av sesongen fram til 1. november. Per 4. april er 4 områder åpnet og 2 til følger om få dager. Kart over Kolbotn, Greverud, Ski Vest og Ski Øst kan nå lastes ned fra appen STOLPEJAKTA. Kart over Siggerud og Vevelstad blir å finne om kort tid. 

Du finner også digital kart på nett her ved å opprette bruker og logge inn. 

Stolpejakta-brosjyren vil komme litt senere.

VÅREN KOMMER, MEN VINTERSTOLPENE STÅR

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Mar 2020

Vinterstolpene skulle egentlig bare stått ute til 20. mars, men som bidrag til helse og trivsel i Nordre Follo, blir de nå stående ute til 20. april.

Last ned appen Stolpejakta og velg Sykling i Follo.

Last så ned kartet og du ser hvor stolpene står. Zoom inn og du er i gang! Alt er gratis.
Aktiviteter som opprettholdes innenfor rammene for smittevern

Postet av Nordre Follo Orientering den 16. Mar 2020Folkehelseinstituttet (FHI) understreker at også i disse korona-tider er fysisk aktivitet bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn.

«Barn og unge anbefales å være moderat til hardt fysisk aktive i minst 60 minutter om dagen.»

«Fysisk aktivitet og sunt kosthold påvirker både psykisk og fysisk helse.»

«Ved å øke nivået av fysisk aktivitet i befolkningen kan det være mulig å forbedre helse.»

I lys av dette anbefaler Norges Orienteringsforbund (NOF) at klubbene iverksetter og opprettholder sine tilbud knyttet til egenorganisert aktivitet, men med tilpasninger for å hindre spredning av smitte.

Nedenfor nevnte aktiviteter i regi av Nordre Follo Orientering vil også redusere belastningen på turstier og utfartssteder. Ved å opprettholde ovennevnte aktiviteter innen de gitte begrensninger, gir o-idretten sitt bidrag til økt aktivitet, bedre folkehelse og redusert smittespredning.

Tur-orientering - lenke

Tur-orientering kan utøves alene eller som familieaktivitet. 

Nordre Follo Orientering fjerner nå stifteklemmer fra postene av smittevernhensyn, men postene kan i stedet registres med postkode på klippekortet. Det er likevel viktig at alle overholder myndighetenes pålegg om smittevern. Det er den enkeltes plikt å unngå smittespredning! 

Stolpejakt - lenke

Stolpejakt kan utøves alene eller som familieaktivitet. Stolper registreres med kode på stolpene uten noen berøring. Det er likevel viktig at alle overholder myndighetenes pålegg om smittevern. Det er den enkeltes plikt å unngå smittespredning!  

Egenorganisert trening - lenke

Alle fellestreninger er avlyst inntil ny beskjed gis fra NOF sentralt. Nordre Follo Orientering har lagt ut treningsløyper under navnet Usynlige Foll-O. Her er det gps-basert stempling uten noen fysisk installasjon eller berøring. Det er likevel viktig at alle overholder myndighetenes pålegg om smittevern. Det er den enkeltes plikt å unngå smittespredning!

Konkurranser

Alle tradisjonelle konkurranser er avlyst inntil ny beskjed gis fra NOF sentralt.


NB! Reise til og fra aktivitetene må utføres iht. råd fra helsemyndighetene!


All idrettsaktivitet for Nordre Follo Orientering avlyses med umiddelbar virkning

Postet av Nordre Follo Orientering den 12. Mar 2020

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.


Nordre Follo Orientering avlyser all organisert trening gjennom klubben fram til påske.

Det vil si at det ikke blir trening inne på onsdager i aulaen på Ski skole for rever og ikke trening ute fra Hebekk skole for elgene. 

Det kommer nærmere informasjon om når treningen starter opp igjen.


Skautravern og UsynligO er gode alternativer for trening.

 

Klubben utsetter også oppfølgingsmøtet i Klubbutvikling 1.april på ubestemt tid.
NORDJYSK TAR FORHOLDSREGLER

Postet av Nordre Follo Orientering den 8. Mar 2020

På grunn av koronaviruset er det mange arrangementer som nå avlyses, men som det står i informasjonen fra Nordjysk 2-dager, så er ikke smittefaren stor så lenge deltakerne befinner seg i god avstand fra hverandre i skogen. Forhåndsreglene de ellers tar gjør at arrangementet kommer til å ha svært mange likhetstrekk med vårt mosjonstilbud Morgenfrisk i Follo.

Foreløpig ser jeg ingen påmeldte fra NFO på listene. Kanskje våre medlemmer heller satser på De to siste løpene i Night & Fog 17. og 31. mars, samt Nattsvermeren og Blåveissprinten i Fredrikstad 27. og 28. mars på Blodslit-kartet fra i fjor. 
SKUDDÅRSLØP PÅ INGIERSTRAND

Postet av Nordre Follo Orientering den 23. Feb 2020

Det blir spontanarrangement av orienteringsløp lørdag 29. februar på Ingierstrand. Det er supre forhold i skogen nå, så det er bare å finne frem o-sko og kompass. Innbydelse og påmelding finner du i Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12697 Meld deg på nå, så henger flere seg på! 😊☀️🏃🏻‍♀️🌲🏃🏾‍♂️
NFO HAR ÅTTE LØPERE I POM-2020

Postet av Nordre Follo Orientering den 21. Feb 2020

Årets første store orienterings-happening foregår i Portugal. Følg med på resultatene til våre åtte løpere som har dratt nedover her: http://pom.pt/2020/live-info/

UNGDOMSRANKINGEN 2019

Postet av Nordre Follo Orientering den 15. Feb 2020

Vandrefatet i ungdomsrankingen ble delt ut på årsmøtet 12. februar til Nils Niklasson som nådde 100 poeng av 100 mulige. På de de to neste plassene i rankingen fulgte søsteren Alva og Hanna Rehn. Les mer om ungdomsrankingen og se fullstendig resultatliste her.
MEDLEMSKONTINGENTEN FORKLART

Postet av Nordre Follo Orientering den 14. Feb 2020

Nordre Follo sine regler for medlemskontingent er ikke nødvendigvis så lette å forstå, men du får Usannsynlig mye igjen for pengene!

Reglen er slik: Kr. 300,- per år per medlem. Ved familiemedlemskap pluss kr. 100,- per år per familiemedlem. Barn regnes som familiemedlem til fylte 25 år

Se illustrasjonen for nærmere forklaring!

Og hva får du for dette:

 1. Minst 40 gratis treninger per pers. i året
 2. Betalt startkontingent i alle terminfestede løp i Norge og Norden frem til året man fyller 21. Dette gjelder fortsatt etter fylte 21 år for skoleelever, studenter og de som avtjener verneplikt. 
 3. Betalt startkontingenten  i stafetter
 4. Dekkede utgifter til representasjon i NM, Hovedløp/hovedlandsleir, Norgescup, kretssamlinger barn/unge
 5. Halvparten av utgiftene dekket til reise og opphold for barn og ungdom som deltar på tur i klubbens regi
NYE USYNLIG-O-LØYPER

Postet av Nordre Follo Orientering den 9. Feb 2020

Vi fortsetter suksessen med UsynligO etter at vi til nå har hatt rundt 100 starter på de fire første arrangementene. 

Usynlige Foll-O #5 har fire ulike løyper, og for første gang også en nybegynnerløype som er vist på bildet. Terrenget er søndre del av Bukkesti, der de to korteste løypene går på og rundt Mørkåsen, mens de to lengste kommer opp forbi Sterkerud.

Du finner alle UsynligO-løypene og litt instruksjoner på denne siden her: https://www.nfollo.no/p/21768/usynlige-foll-o 
Dokumenter årsmøtet 12.februar 2020

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Feb 2020

Her er dokumentene til årsmøtet 12.februar i Nordre Follo Orientering. Årsmøtet i NFO starter kl. 19.30, rett etter årsmøtene i Kolbotn IL o-gruppe og Skimt Orientering i Langhus speiderhus, Bølerveien 6 på Langhus (Rett nord for Langhus skole, blått hus. Parkering på parkeringsplassen ved skolen).


Vi ber om at dere tar med dokumentene til årsmøtet. 

Vi håper du kan delta på Nordre Follo orientering sitt første årsmøte. I tillegg til status for 2019 skal planene for 2020 behandles.


Vel møtt!

Nordre Follo Orientering

Styret


Sakliste årsmøte 2020.pdf

Årsrapport Kolbotn Skimt OL 2019 v2.pdf

KS statistikk 2019.pdf

Regnskap KSOL 2019233.pdf

KSOL noter regnskap 2019.pdf

Revisjonsberetning KSOL 2019234.pdf

Langtidsplan 2020 - 2024 for Nordre Follo Orientering.pdf

Tiltaksplan 2020 NFO.xlsx

Lov for Nordre Follo Orientering 12.02.2020.pdf

Budsjett 2020.pdf

Organisasjonsplan for Nordre Follo Orientering 2020.pdf
EN UTROLIG O-UKE TIL Å VÆRE JANUAR

Postet av Nordre Follo Orientering den 23. Jan 2020


Denne januarmåneden har på ingen måte vært normal. Det er heller ikke løpstilbudet for ivrige o-løpere neste uke. Helt bart i skogen, behagelige temperaturer og ikke et snøfnugg i sikte. For mer info, se lenker under bildet.

https://eventor.orientering.no/Events/Show/12577


https://eventor.orientering.no/Events/Show/12610

https://www.facebook.com/groups/120725695094277/permalink/781829878983852/

https://eventor.orientering.no/Events/Show/12572
Innkalling til årsmøter onsdag 12. februar

Postet av Nordre Follo Orientering den 14. Jan 2020


Det innkalles til årsmøter i Skimt Orientering, Kolbotn ILs O-gruppe og Nordre Follo Orientering onsdag 12.02.2020 kl 19:00.  Møtene avholdes i Langhus speiderhus, Bølerveien 6.  (Rett nord for Langhus skole, blått hus.  Parkering på parkeringsplassen ved skolen eller 300 m å gå østover fra Langhus stasjon).


Se innkallingen her: innkalling-årsmøter-2020.pdf