FINALEN BLIR MÅNEDENS LØYPE

Postet av Nordre Follo Orientering den 23. Sep 2023

I stedet for fremmøtearrangement, vil årets finale bli arrangert som alle de foregående 9 løpene, dvs. som månedens løype med tidtaking basert på Livelox. Det blir normal poengberegning, men også en resultatliste der vi simulerer omvendt jaktstart! Underveis vil vi publisere oversikter over alle årets deltakere og hva de må løpe på av tider for å slå den som leder. Dette blir uhyre avansert og spennende! Og obs! Det er lov å løpe flere ganger. Beste resultat teller. Her finner du kart og lenke til mer informasjon: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #10 Finale (orientering.no)  
Huldretur

Postet av Nordre Follo Orientering den 17. Sep 2023

Torsdag 14.september var Veteranjentene i klubben med Skogsjentene på Huldretur til Fuglemyrhytta. Vi tok tog og bane til Frognerseteren hvor turen startet. På vei til hytta fikk vi informasjon om prosjektet "Future Library". Fra Fuglemyrhytta, som er tegnet av Snøhetta, eies av Oslo Kommune og drives av DNT, er det flott utsikt over Oslo og fjorden, samt Holmenkollen. Hjemturen gikk over Vettakolltoppen, hvor bildet er tatt. Alle koste seg på en flott tur i fint vær.
TAKK FOR FLOTT INNSATS

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Sep 2023

Takk til både funksjonærer og løpere som deltok på Høstløpet i Follo med Trimtex-Cup på lørdag! Til tross for noen utfordringer med parkering, strøm og datanettverk på Vestenga, så landet vi igjen et vellykket kretsløp. Vi endte med 295 deltakere, som var litt mer enn fjorårets arrangement på Ekornrud. 

For ungdom fra 13 til 16 år inngikk løpet i Trimtex-Cup, og resultatene fra vårt løp dannet grunnlaget for jaktstart i Mårens løp på søndag. Med meget gode løyper både lørdag og søndag, ble det mange spennende spurtoppgjør på Myklerudbanen, og forhåpentligvis en minnerik helg for kretsens ungdom.

Spesielt morsomt for oss i Nordre Follo var innspurten søndag i D 13-14, der Helene Harstad sikret seg en delt tredjeplass i det som var dagens desidert mest spennene spurtoppgjør.

Vi sikter mot et nytt Follo 2-dagers arrangement den første helgen i september neste år, hvis Måren og kretsen er med oss på det. Har du ideer eller tanker rundt neste års arrangement, så er det bare å sende dem til tor@lahlum.no. 
Reisebrev fra VM for døve

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Sep 2023

Reisebrev fra Leif Foss:

Nok et mesterskap er over, det endte med 13., 16., og 16. plass på sprint, lang og mellom. Noe som tilsier en plass midt på treet.

Helt greit mesterskap for min del, noen rare veivalg og surring innimellom, men det har vært typisk meg i hele år. Kronisk sykdom har ødelagt mye i forhold til trening i år. Mye å hente på teknisk og kondisjonsmessig, blir veldig usikker på meg selv når man begynner å bli sliten. Relativt kort vei opp til en plass blant de 10, men noe særlig høyere enn det er det vanskelig å komme. Vi som er hobbyløpere har ikke sjanse mot f.eks Ukraina, som har utøvere som lønnet. Med andre ord, vi består av hobbyløpere, proffer og noen som er relativt ferske. Akkurat som orientering skal være.

Lang og mellom ble arrangert sammen med KM for Stockholm krets (750 løpere +). Teknisk fine løyper i fint teknisk terreng bestående av relativ små koller og mye tett skog som ikke fremkommer på kartet.

Avslutter med 3.etp på stafetten, og holder 8. plassen. Vi hadde vel litt forhåpninger om noe bedre, men det positive er at vi har et stafettlag. 
Treningsløp på Hebekk

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Sep 2023

Sted: Hebekk Myrveien (finn.no kartgoogle-kart).

Felles oppvarming for revene (de yngste) kl. 18:00.

Start mellom 18:00 og 18:30.

Lenke for å laste ned kart: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=76614

Lenke til løyper på Livelox: https://www.livelox.com/Events/Show/112895/Nordre-Follo-Orientering-treningslop-6-september-2023

Du trenger ikke skrive ut kart selv, vi tar med utskrifter til alle.

Oppfordrer alle til å ta med egen plastlomme til kartet (hvis du har).

Postene blir hengende ute til og med lørdag 09.09.

Løyper

NivåLengde
N1,8 km
C2,3 km
B2,6 km
AK3,5 km
AL5,4 km

N-løypa går langs stier og veier  som de viktigste ledelinjene. 

C-løypa gir flere veilvalgsmuligheter og muligheter for å øve seg på kompasskurs. På vei til 1. post er det mulig å ta kompasskurs fra høydepunktet nede ved stien øst for posten (merket på kartet med en runding og pil). På vei til 4. post har du tre mulige veivalg: (1) løpe ut til hogstfeltet og følge hogstfeltet ned til posten, (2) ta en kompasskurs rett mot posten for så å bli fanget opp av den store stien nedenfor posten, eller (3) løpe rundt på sti mot øst. Til 6. posten kan du velge å løpe langs sti mesteparten av veien og ta kompasskurs fra stidelet øst for posten, eller du kan kutte rett over hogstfeltet, og ta kompasskurs fra høydepunktet (den lille kollen) på kanten av hogstfeltet. 

B-løypa har mange likhetstrekk med A-løypa, siden dette er et sti-rikt terreng der det finnes mange oppfangende detaljer i bakkant av postene. For de som synes AK er litt lang, kan derfor B være et greit alternativ. AK er ikke så mye vanskeligere enn B, men noe lenger. I både B og AK-løypene ligger utfordringen først og fremst i å huske å benytte seg av siste sikre og ta gode kompasskurser.

AL-løypa tar deg helt over i skråliene ned mot Vinterbro, og du har litt ulike veivalgsmuligheter på vei til og fra skråliene. Ved postutsetting viste det seg at det har foregått en del hogst her i det siste. Ingen av postene ligger på hogstfeltene, men du vil måtte krysse noen av de nye hogstfeltene. Bildet nedenfor illustrerer mitt inntrykk av hvor hogstfeltet går, men angivelsen er omtrentlig. 

VÅRT ÅRLIGE KRETSLØP NÆRMER SEG

Postet av Nordre Follo Orientering den 1. Sep 2023

Lørdag 9. september arrangerer vi Høstløpet i Follo på Vestenga idrettsplass på Svartskog. Alle medlemmer som er under 17 år oppfordres til å melde seg på! Her finner dere løpet på Eventor med mer informasjon og mulighet til å melde dere på: Eventor - Arrangementsinformasjon: Høstløpet i Follo med Trimtex-cup (orientering.no). Andre medlemmer som ikke har fått noen oppgaver, oppfordres til å melde seg til tjeneste til løpsleder Tor Lahlum på mail tor@lahlum,no.  

OK Måren har også o-løp i helgen ved Myklerud skole på Nesodden, Informasjon og påmelding finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Folloløpet med Trimtex-Cup (orientering.no)