O-weekend i Våler med World Cup og publikumsløp

Postet av Nordre Follo Orientering den 30. Apr 2023

I denne helgen har mange medlemmer i Nordre Follo Orientering benyttet sjansen til å få med seg et storslagent stevne med spennende verdenscupløp og publikumsløp. Lørdagen var det sterke vindkast og relativt surt, men telt, god stemning og flotte muligheter på arenaen hjalp på dette. Både nye og gamle medlemmer stilte til start, unge og eldre, til sammen 22 startende. Løypene utfordret flere av oss, med hogstfelt, leire, kratt/lyng og tette poster. 

Fem barn og ungdom deltok med strålende innsats og fikk også litt ekstra godteri fra klubben i tillegg til premie. Særlig gøy var det å se verdenseliten i action og hele Norges Kasper Fosser vinne verdenscupløp. Blod, svette, tårer og besøk i teltet til Røde Kors ble raskt glemt når de norske flaggene kunne vaies i vinden. 

Arena med storskjerm

 

Heia Norge! 

 

Sprek heiagjeng

 

 

Ivrige NFO-ere  

 

Også i søndagens publikumsløp var klubben godt representert, og hele 23 løpere stilte til start. Sola varmet godt og alle koste seg med løp og sosialt samhold. Vi heiet fram de norske stafettlagene og fikk oppleve spenningen ved å bevitne verdenscupløp direkte.


                                                Startfelt - stafett herrer

Blide og fremadstormende jenter

Snart er det nytt stevne og muligheter for nye utfordringer - vi håper DU vil bli med da!

 

SATSING PÅ DEAFLYMPICS 2025 I JAPAN

Postet av Nordre Follo Orientering den 23. Apr 2023

Det er ingen spøk å kvalifisere seg til Deaflympics! Leif Foss, som vanligvis løper i H40, løp i H21E både lørdag og søndag forrige helg i Sarpsborg, så da måtte vi spørre ham hvorfor han vil seg så vondt! 

- Kort og greit fordi orienteringsforbundet har definert noen løp frem til sommeren som uttaksløp. Målet er VM i orientering for døve i månedsskiftet august/september som avholdes i Stockholm, men målet på lang sikt er jo Deaflympics (OL for døve) 2025 i Japan, og langdistanse er det jeg egentlig satser på.

Mellomdistansen på lørdagen, er jo en ting, men hva med 14 km langdistanse på søndag? Det måtte jo være sykt hardt?

- Det var bløtt og tungt også på lørdagens 5,8 km, og det oppsummerer vel hele løpet! Jeg er trønder og burde være ekspert på å løpe i myr, men har nok bodd for lenge sør-på :-). Ellers masse detaljer å holde fokus på hele tiden, kupert terreng med mange koller å holde kontroll på i tillegg til å holde riktig høydekurve. Liten slurv på 4.post (passerte 15 meter unna første gang), ellers egentlig greit nok, bare at jeg ikke løper fort nok, og kaster bort en del tid på å dobbeltsjekke kartet hele tiden.

Men hvordan overlevde du søndagens langdistanse? Jeg ble lettet da jeg så deg trygt i mål på live resultatene.

- 14 kilometer i orientering er langt! Knapt nok en sti å løpe på, her måtte man følge med hele tiden. Og med lite bruk av 15 000 kart er det litt uvant i starten, holdt på å hoppe over 2.post, kom nesten til 3.post før jeg innså tabben. Mye småslurv frem til 6. post, bom på 7.post (løp rett øst, og ikke nord-øst fra sjette-posten). Stort sett midt i alle postene etter det (liten slurv på 10.post). Som mange andre nordmenn løper jeg uten å bruke kompasset, men leser terrenget. Brukte kompasset mye mer aktivt etter 8.post. burde gjort det hele løpet for å unngå dobbeltsjekkinga av kart hele tiden.

Du fokuserer på orienteringen og tidstapet, men jeg løp selv denne dagen og var tom etter 3,5 km. Det var et tungt terreng, var det ikke?

- Knehøy lyng, tett skog, en del tynningshogst og våte myer i tillegg til kupert terreng krever sitt, ja! Og det skulle jeg virkelig få kjenne på! Holdt jevn fart de første 10 km, så en tyngre periode før jeg ble fullstendig næringstom på vei mot post 16. Da gikk jeg over i skilpaddemodus! Veldig fristende å gi seg ved passering arena, men man må jo fullføre :-)  Krampa kom på vei mot post 20!

Skilpaddemodus er velkjent, ja, men her viste du viljestyrke, Leif! Så hva ble tiden?  

- Brukte 3 timer, nesten akkurat dobbelt så lang tid som vinneren. Men jeg er fornøyd med å fullføre, og med tanke på at jeg slurvet en del og gikk i flere kilometer kunne det vært mye verre :-) Fin trening! Og, gøy med lange løp :-) Må ta med en gel eller to neste gang i baklomma.

Og hva lærte du av dette? 

- Tja, notis til meg selv, bruk kompasset mye mer aktivt, selv på mellomdistanse og ta bilen med automat neste gang! Å få krampe mens man girer er ikke å anbefale :-D 

 

Siste helg for Morgenfrisk #3

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Apr 2023

Det har vært en tøff vinter og vår for de morgenfriske, men mange har kommet seg igjennom de tre første løpene i årets løpsserie til tross for mye snø og kulde. Nå er imidlertid våren her, og det er fortsatt mulig å få med seg mars-utgaven(!) av Morgenfrisk. Morgenfrisk i Follo 2023 #3 på Svartskog står nemlig ute til og med mandag 24. april: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #3 (orientering.no)

April-utgaven skal vi også få ut før april er omme! Fra torsdag 27. april kan du løpe en mer sprintpreget skogsløype fra Østre Greverud idrettsplass. Løypene går i er et avgrenset terreng med mye stier, så de vil også egne seg for mer uerfarne o-løpere, selv om postene som regel ikke ligger midt på stiene. Mer informasjon om Morgenfrisk i Follo 2023 #4 kommer onsdag 26. april: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo 2023 #4 (orientering.no)

Dersom du ikke er kjent med Morgenfrisk-serien, så finner du mer informasjon her: Morgenfrisk (nfollo.no)
Nybegynnerkurs i Orientering starter 27. april

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Apr 2023

Velkommen til Nybegynnerkurs i Orientering!


Se link for mer informasjon: O-kurs 2023.pdf
Bli med på fellestur lørdag 29. april til Våler for å løpe O-løp og se på verdenseliten

Postet av Nordre Follo Orientering den 18. Apr 2023

Bli med på fellestur lørdag 29. april til Våler for å løpe O-løp og se på verdenseliten som skal løpe world cup.


Vi forsøker å stille så mange som mulig fra klubben på lørdag 29 april – oppfordrer særlig barn og ungdom om å stille! Dette blir en folkefest og det forventes opp mot 2000 deltakere på publikumsløpene. World cup løpene sendes direkte på NRK.

 • Påmelding
 • Tid:
  • Første ordinære start kl. 12.00. 
  • N-åpen kan starte fra kl.11.00. 
  • Øvrige åpne klasser har valgfri starttid kl. 12.00–14.45. 
  • Seedet startfelt i World Cup mellomdistanse cirka kl. 13.30–17.30. Da er vi publikum!
 • Sted: 
  • KNA Varna gokartbane, Vålerveien 1876, 1592 Våler i Østfold.
  • Fra E6: Ta av ved Mosseporten, avkjørsel 14 – Patterødkrysset. Følg fv. 120 og fv. 115 i 15 km i retning Våler. Se også GPS-koordinater på Eventor.
  • Ta kontakt med Trond eller avtal med andre hvis noen har problemer med transport
 • Felles aktiviteter på lørdag:
  • O-Quiz
  • Vi har med klubbtelt der alle kan samles
  • Det blir en overraskelse til alle barn/ungdom som deltar
  • Vi heier på verdenseliten fram til rundt kl 18.30 
 • Kle deg etter været. Det kan være lurt å ta med en campingstol eller lignende.
 • Se forøvrig https://eventor.orientering.no/Documents/Event/35453/6/Innbydelse
 • Bli gjerne også med på Søndag!

Mvh, Sportslig utvalg
Løp O-løp gratis og hjelp klubben til 1000 starter i 2023

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Apr 2023

Barn og ungdom i klubben har alltid løpt O-løp gratis, men nytt av året er at klubben også dekker startkontingenter (opp til maks. 2500 kr per medlem pr år) for voksne medlemmer. Klubben går godt økonomisk og vi ønsker å bruke denne anledningen til å stimulere klubbens medlemmer til økt deltagelse på O-løp.

Målet for 2023 er 1000 starter i O-løp. Vi skal i hvert fall nå en klar oppgang fra 2022, der deltagelsen var totalt 762 starter. Man kan følge med på hjemmesiden for å se oppdatert oversikt over hvor mange starter klubben har hatt i O-løp

Ordningen med dekket startkontingent gjelder ordinære startkontingenter, så meld deg på innen frist for å unngå gebyr for etteranmelding. Man må også stille til start for å få kontingent dekket, med unntak om man blir syk. Det er et godt alternativ om du ikke rekker påmeldingsfrist, er usikker, eller bestemmer deg sent, å løpe i åpne direkte klasser der man melder seg på på selve løpet.

Vi oppfordrer nye medlemmer til å delta i O-løp. Om du følger egne barn på løp så kan du selv stille opp i en åpen klasse på nivået du ønsker. Om du ikke selv er medlem så koster det bare 100 kr å bli medlem når andre i familien allerede er medlem.

Sesongen står for døren der de første større løpene er Oslo City Cup sprintløp 11 april (Eventor - Event information: Oslo City Cup nr. 1 - 2023 (orientering.no)) og Solrenningen i Sarpsborg helgen etter påske 15-16 april (Eventor - Event information: Solrenningen Mellomdistanse (orientering.no)). Vi har også vår lokale Morgenfrisk karusell som du kan løpe når du vil der du registrerer løpet ditt med gps klokke. Løp nr 3 kan løpes tom 17 april på Svartskogkartet: Eventor - Event information: Morgenfrisk i Follo 2023 #3 (orientering.no)

For oversikt over O-løp så se Årshjul (forsiden på hjemmesiden) og Eventor - Event calendar (orientering.no). Ta kontakt med Trond (trond.moretro@nofima.no) eller andre i klubben om du lurer på noe eller trenger hjelp med påmelding.

Vi ønsker alle lykke til på O-løp i den kommende sesongen!