Trening 16.11.2022

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 13. Nov 2022

Sted: Østre Greverud Idrettshall (Finn.no kart / Google-kart)

Felles oppvarming for revene (de yngste) kl. 18:00.

Start mellom 18:00 og 18:30.

Lenke for å laste ned kart: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=70554

Du trenger ikke skrive ut kart selv, vi tar med utskrifter til alle.

Oppfordrer alle til å ta med egen plastlomme til kartet (hvis du har).

Beskrivelse av treningen

Treningen er lagt opp som runder av ulik vanskelighetsgrad. Denne gangen er det litt mer vanlig skogsterreng enn det vi har løpt i de siste uken, dvs litt lenger vekk fra bebyggelse og litt mindre sprintpreg over løypene. Allikevel holder løypene seg i nærheten av golfbanen og lysløypa, og det er aldri langt til nærmeste opplyste sted.

Den korteste runden er på 700 meter. Den lengste runden er på 1,7 km. Forsøk deg gjerne på en runde som er litt vanskeligere enn det du pleier å løpe. 

For A-løpere som ikke vil løpe runder er det en postplukkløype på 3,9 km. Spenningen med å bevege seg rundt i skogen om natten

Å bevege seg i skogen om natten med hodelykt kan både være litt skummelt, men gir god mestringsfølelse. Dette bildet er tatt fra området som treningen går i. Plutselig var det to lysende øyne i den mørke skogen rett til høyre for stien. Rådyret sto lenge helt i ro og tittet mot det kraftig lyset.

Selv om det kan føles litt skummelt å bevege seg rund i skogen om natten, er dette kanskje et av de tryggeste stedene å være etter at solen har gått ned. Viktig å ikke la fantasien løpe helt løpsk. Her er en skjermdump fra Facebook etter vår trening på Langhus skole for noen uker siden:


Før vi rakk å svare var det mange som mente mye om hva for noe farlig som beveget seg rundt i skogen på kvelden. Har fått gode tilbakemeldinger på svaret vi ga på innlegget og det gikk vel opp for den som skrev dette at fantasien til de som hadde observert oss i skogen hadde løpt litt løpsk. 

Orienteringsløpere er tøffe! Dersom noen er litt engstelige for å løpe alene i skogen kan det føles trygt å løpe sammen med noen andre. La gjerne barna/ungdommene løpe to og to sammen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.