Trening #5 Smerta (03.05-17.05)

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 3. Mai 2020

Pga koronasituasjonen vil vi inntil videre hver uke tilby treningsløyper som kan brukes som egentrening. Det vil være poster i terrenget, men ikke elektroniske stemplingsenheter. Gjennomfør treningen når du måtte ønske mellom startdato og sluttdato. Skriv ut kartet selv ved å følge linken nedenfor.

Startdato: 03.05
Sluttdato: 17.05

Sted: Smerta

Link til kart for utskrift: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=48353 

Lenke til livelox for å laste opp GPS-spor: https://www.livelox.com/Events/Show/47862/NFO-Trening-5 

Løyper

NivåLengde
N11,5 km
N21,9 km
C2,4 km
B3,5 km
AK3,9 km
AL6,2 km

Beskrivelse N1 og N2

To ulike lengder å velge mellom for de aller yngste. Disse løypene er litt vanskeligere enn det du vil finne i konkurranse i en nybegynnerløype. Postene ligger i nærheten av tydelige ledelinjer, men mellom noen av postene kreves det kompasskurs og en må ta seg gjennom terrenget uten å følge ledelinjer. Dette kan være litt vanskelig, men veldig morsomt hvis en mestrer det. Dersom disse løypene er for vanskelig anbefaler vi heller å forsøke seg på de løypene som ligger ute fra Stallerud, som er spesialtilpasset de aller yngste.

Beskrivelse C

Denne uken skal vi trene en del på kompasskurs i terrenget. En del av stekkene krever at en går på kompasskurs og at en blir fanget opp av enten en stor sti eller en kraftledning. Når du tar ut kursen, sikt langt fremover, se deg ut et spesielt tre / en rar stein langt fremme som er rett i kursen, løp så raskeste/enkleste vei til denne detaljen. Sikt så på nytt framover og gjenta dette helt til du kommer til posten eller den oppfangende detaljen. 

C-løypa inneholder en utfordring for de som ønsker. Strekket 3-4 er et B-strekk som du kan forsøke deg på. Denne posten krever nøyaktig kompasskurs helt fra 3. post. Dersom du ikke finner 4. post eller synes den blir for vanskelig er det helt greit å løpe rett fra 3. til 5. post. 

Beskrivelse B

Denne uka skal vi trene på å orientere i terrenget utenfor sti. Vær nøyaktig med kursen, slik at du ikke sklir ut på strekket. Lag deg et bildet av hvordan terrenget er på strekket på forhånd og forsøk å legge merke til de tydelige terrengdetaljene underveis på strekket. Ro ned tempo når du nærmer deg posten og finorienter inn i posten.

Beskrivelse AK og AL

Det har ikke blitt arrangert noen konkurranser fram til nå denne vårsessongen. Derfor bør vi få til å gjennomføre noen konkurranselike treninger. Forsøk å gjennomføre denne treningen som en konkurranse. Dvs. se minst mulig på kartet før du starter, hold kokurransetempo, løp fort der der er lett, løp rolig der du må finorientere. Ligg i forkant, forsøk å tenke på hvor du skal ikke bare hvor du er.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.