WMOC 2022 8. - 16.juli

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Jul 2022

I år gikk WMOC i Puglia i Italia. Det var 8 løpere med fra Nordre Follo Orientering, 7 damer og en mann. Her er bilde fra Model Event i skogen.

Turen startet under SAS-streiken og de fleste måtte benytte alternative reiseveier krydret med både utfordringer og utholdenhet. Men alle var på plass i Vieste til kvalifisering sprint på søndag. Den gikk i Peschici, som det tok ca 40 minutter å reise til på svingete veier. Det var en liten by med en trang samlingsplass, mye folk, veldig lang do-kø og varmt, 27 - 28 grader. Det var 5 av klubbens deltakere som kvalifiserte seg til A-finalen dagen etter som gikk i Vieste. I finalen var det ikke full klaff for noen av disse. Jon Færden var best med 23.plass.


Fra samlingsplass Sprint finale

Vieste gamleby hvor sprint finalen gikk 


Alle tre løpene i skogen, kvalifisering - mellomdistanse - langdistanse, gikk fra Umbra. Terrenget her var orienterings-messig krevende med bunn dekt med mosegrodde steiner i tillegg til kratt bestående av kristorn  og noe bjørnebær lignende, samt store grober og søkk hvor det var greit å løpe. Skrent kunne være en del av en steinrøys.

Det var fire av klubbens løpere som kom til A-finalene. Sissel fikk en bra plassering på mellomdistansen, nr.9 (W75A). På langdistansen var det flere i klubben som gjorde det bra. Jon ble nr. 9 (M75A), Sissel nr. 10 (W75A), Ingrid nr.11 (W75A) og Marit nr. 5 (W70B). Det var ikke så varmt på skogsløpene mellom trærne 800 meter over havet, men under finalen på langdistanse var det over 30 grader.

Hotellet vårt lå ved stranden, så mellom øktene ble det bading og soling. Om kveldene var det fine turer ut i gamlebyen for å spise.

Vi hadde en flott tur med mange fine opplevelser og alle kom seg også hjem tilslutt.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.