Lokale konkurranser

Hvis du kun ønsker å konkurrere lokalt i Follo, så arrangerer de tre Follo-klubbene Nordre Follo Orientering, NMBU-Ås Orientering og Måren OK ca. 30 konkurranser i året, med løpsseriene: Morgenfrisk i Follo i fra januar til oktober og Ås by Night & Fog  i fra november til mars

De tre klubbene arrangere også hvert sitt kretsløp, hvor det er deltakere fra Oslo og omegn, samt klubbmester-skap. 

Første lørdag i november arrangeres dessuten Kadaverløpet, som er et ekstremløp over 30 km med målgang på NMBU.

Hjemmeside Ås/NMBU
Hjemmeside Måren OK

Konkurransetips

Det kan ellers være løp i nærheten som arrangeres av Moss OK eller Indre Østfold OK. Bedriftsidretten i Oslo (OBIK Orientering) har også noen løp på østsiden av Oslo. Det samme gjelder GeoForm/OSI som arrangerer ca. 30 løp i året.

Kretsløp og nasjonale løp

For Follo-løpere innledes O-sesongen  gjerne i april med vårløpene i Østfold. Dette er Norwegian Spring i Halden, Lørdagskjappen i Moss og Smaaleneneløpet i Indre Østfold. Så kommer kretsløp med Trimtex-cup for ungdom  gjennom mai, juni,  august og september.

Sesongavslutning for mange er Blodlistet i Fredrikstad, som byr på ultradistanse, men du kan også delta på Nyttårsløpet i Moss 31/12.

Hvis du vil reise litt lenger, så er det gode løpstilbud rundt om i landet. 

Orienteringsløp i Norge

Sommerløpene

Ferie og orientering hører sammen. Sørlandsferien kan kombineres med Sørlandsgaloppen, vestlandsferien med Fjord-O og ferien i Nord Norge med Midnattsolsgaloppen. Det er også muligheter for fjelløp i Østerdalen og Gudbrandsdalen.

Verdens største ferieløp arrangeres imidlertid i Sverige. O-ringen 5-dagers samler opp til 20 000 orienteringsløpere fra hele verden. Liknende arrangementer, men med færre deltakere, finner vi også i Finland, Sveits, Skottland, m.fl.

O-ringen 5-dagers Sverige
Sørlandsgaloppen

Internasjonal orientering

Internasjonal orientering gir store variasjonsmuligheter for den eventyrlystene når det gjelder terreng og løyper. Tidlig på våren drar en del til Portugal eller Danmark, som har tidligere sesongstart enn oss, men de virkelig store internasjonale konkurransene er giga-stafettene Tio-mila og Jukola. Begge disse starter sent på kvelden og består av flere nattetapper. De beste lagene kommer i mål i grålysningen, mens mosjons-lagene bruker det meste av dagen til å fullføre sine etapper

O-løp i Sverige