Lokale konkurranser

Hvis du kun ønsker å konkurrere lokalt i Follo, så arrangerer de tre Follo-klubbene NMBU-Ås Orientering, Måren OK og Nordre Follo Orientering ca. 30 konkurranser i året. De fleste konkurransene inngår i disse tre løpsseriene:

  • Foll-o-karusellen i mai/juni og august/september
  • Morgenfrisk i Follo i fra april til oktober
  • Ås by Night & Fog i fra november til mars

De tre klubbene arrangere også hvert sitt såkalte kretsløp, hvor det er deltakere fra Oslo og omegn, samt klubbmesterskap.

Første lørdag i november arrangeres dessuten Kadaverløpet, som er et ekstremløp over 30 km med målgang på NMBU.

Andre løp i Østfold, Akershus og Oslo

Sesongen innledes med gjerne i april med vårløpene i Østfold. Dette er Norwegian Spring i Halden, Lørdagskjappen i Moss og Smaaleneneløpet i Indre Østfold. Så kommer kretsløp med Trimtex-cup for ungdom gjennom mai, juni, august og september.

De uformelle mosjonsløpene til Geoform/OSI og OBIK (bedriftsidretten) gir en rekke løpsmuligheter fra april og frem til jul. Hvis man i tillegg deltar i Østmarka OK og Lillomarka OL sine karusell-løp, kan man i løpe orientering nesten hver dag.

Sesongavslutning for mange er Blodlistet i Fredrikstad, som byr på ultradistanse. Du kan ogås delta på Nyttårsløpet i Moss, som går på nyttårsaften. 

Sommerløpene

Ferie og orientering hører sammen. Sørlandsferien kan kombineres med Sørlandsgaloppen, vestlandsferien med Fjord-O og ferien i Nord Norge med Midnattsolsgaloppen. Det er også muligheter for fjelløp i Østerdalen og Gudbrandsdalen.

Verdens største ferieløp arrangeres imidlertid i Sverige. O-ringen 5-dagers samler opp til 20 000 orienteringsløpere fra hele verden. Liknende arrangementer, men med færre deltakere, finner vi også i Finland, Sveits, Skottland, m.fl.

Internasjonal orientering

Internasjonal orientering gir uendelige variasjonsmuligheter for den eventyrlystene når det gjelder terreng og løyper. Tidlig på våren drar en del til Portugal eller Danmark, som har tidligere sesongstart enn oss, men de virkelig store internasjonale konkurransene er giga-stafettene Tio-mila og Jukola. Begge disse starter sent på kvelden, så løper man gjennom natten. De beste lagene kommer i mål i grålysningen, mens mosjons-lagene bruker det meste av dagen til å fullføre sine etapper

Levert av IdrettenOnline