Lokale konkurranser

Hvis du kun ønsker å konkurrere lokalt i Follo, så arrangerer de tre Follo-klubbene NMBU-Ås Orientering, Måren OK og Nordre Follo Orientering ca. 30 konkurranser i året. De fleste konkurransene inngår i disse tre løpsseriene:

Foll-o-karusellen i mai/juni og august/september

Morgenfrisk i Follo i fra april til oktober

Ås by Night & Fog i fra november til mars

De tre klubbene arrangere også hvert sitt såkalte kretsløp, hvor det er deltakere fra Oslo og omegn, samt klubbmesterskap.

Første lørdag i november arrangeres dessuten Kadaverløpet, som er et ekstremløp over 30 km med målgang på NMBU.

Hjemmeside Ås/NMBU
Hjemmeside Måren OK

Konkurransetips

Det kan ellers være løp i nærheten som arrangeres av Moss OK eller Indre Østfold OK. Bedriftsidretten i Oslo (OBIK Orientering) har også noen løp på østsiden av Oslo. Det samme gjelder GeoForm/OSI som arrangerer ca. 30 løp i året. Vi forsøker å holde oversikt over slike løpstilbud og legge dem inn i oversikten under.  

Når Navn
Vi har ingen aktuelle aktiviteter for øyeblikket, men ta kontakt så ser vi om det dukker opp noe snart.

Kretsløp og nasjonale løp

For Follo-løpere innledes O-sesongen  gjerne i april med vårløpene i Østfold. Dette er Norwegian Spring i Halden, Lørdagskjappen i Moss og Smaaleneneløpet i Indre Østfold. Så kommer kretsløp med Trimtex-cup for ungdom  gjennom mai, juni,  august og september.

Sesongavslutning for mange er Blodlistet i Fredrikstad, som byr på ultradistanse, men du kan også delta på Nyttårsløpet i Moss 31/12.

Hvis du vil reise litt lenger, så er det gode løpstilbud rundt om i landet. 

Orienteringsløp i Norge

Sommerløpene

Ferie og orientering hører sammen. Sørlandsferien kan kombineres med Sørlandsgaloppen, vestlandsferien med Fjord-O og ferien i Nord Norge med Midnattsolsgaloppen. Det er også muligheter for fjelløp i Østerdalen og Gudbrandsdalen.

Verdens største ferieløp arrangeres imidlertid i Sverige. O-ringen 5-dagers samler opp til 20 000 orienteringsløpere fra hele verden. Liknende arrangementer, men med færre deltakere, finner vi også i Finland, Sveits, Skottland, m.fl.

Sørlandsgaloppen
O-ringen 5-dagers Sverige

Internasjonal orientering

Internasjonal orientering gir store variasjonsmuligheter for den eventyrlystene når det gjelder terreng og løyper. Tidlig på våren drar en del til Portugal eller Danmark, som har tidligere sesongstart enn oss, men de virkelig store internasjonale konkurransene er giga-stafettene Tio-mila og Jukola. Begge disse starter sent på kvelden og består av flere nattetapper. De beste lagene kommer i mål i grålysningen, mens mosjons-lagene bruker det meste av dagen til å fullføre sine etapper

O-løp i Sverige
Levert av IdrettenOnline