Råtasskonkurransen 21.05.2022

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 22. Mai 2022

Lørdag 21.05 var det klart for årets Råtasskonkurranse. Dette er en lagkonkurranse arrangert av Oppsal IL for barn. Til start stilte 50 lag, men 3 til 5 løpere på hvert lag. For Nordre Follo Orienteringer stilte Helene, Jonas og Martin.

Mange ivrige barn på vei ut fra start:

Konkurransen går ut på å samle flest mulig poeng i løpet av en time. Laget løper sammen hele veien. Poeng samles ved å finne orienteringsposter (totalt 29 poster), fullføre en jungelløype (mellom post 77 og 163 på kartet nedenfor), fange en ulv (som løp rundt i skogen med en stemplingsenhet og ulte), vasse ut til en post i vannet (post 58), svare på rebusposter og å finne posten som stemte med postbeskrivelsen (post X på kartet).

Laget vårt fant 28 poster, fanget ulven, fullførte jungelløypen, vasset ut til post 58 og svarte riktig på alle quiz-postene. Dette ga en totalsum på 260 poeng og en delt 2. plass i konkurranse med 50 lag. Meget godt gjennomført.

Ulven løp rundt med en stemplingsenhet som laget fikk 15 poeng for å klippe på, men da måtte de først fange ulven.

Her er bildebeviset på at ulven til slutt ble fanget. Ser du nærmere etter er den en person som uredd har hengt seg fast i halsen på ulven, men en annen person forsøker å få stemplet ved å lure seg innpå ulven bakfra.