KLUBBTRENING MED PRESISJONSORIENTERING

Postet av Tor Lahlum den 25. Aug 2022

Ukens treningsløyper er lagt ut her: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=69423

Onsdag 31. august blir klubbtreningen på Stallerud kombinert med Akershus og Oslo Pre-O karusell. Alle blir oppfordret om å forsøke Pre-O-løypene som Dag Amundsen har laget for oss. Dette er en unik mulighet for å prøve Pre-O!

Pre-O står for presisjonsorientering og i Pre-O er det evnen til å løse orienteringsoppgaver ved hjelp av kart og kompass som teller. Orienteringsoppgavene består av en postring og en postbeskrivelse som er markert på kartet. Til hver oppgave er det plassert 1-5 postskjermer i terrenget. Du skal uten å forlate stien/veien finne ut hvilken postskjerm i terrenget som er plassert riktig ut i fra postringen og postbeskrivelsen på kartet. Hvis det for eksempel er plassert ut tre postkjermer vil den venstre bli kalt A, den i midten bli kalt B, og den til høyre bli kalt C. Du må da indikere på stemplingskortet hvorvidt det er A, B, eller C som er plassert riktig. Du får poeng etter antall rette svar på oppgavene, og deltagerne med flest korrekte svar vinner. Les mer om Pre-O her: http://www.orientering.no/om-idretten/presisjonsorientering/

Vi vil ha tre løyper:

  • E: Vanskelig, 19 poster, ca. 2 km. Noe av det som gjør løypa vanskelig er at på noen av postene kan det hende at ingen av postskjermene er hengt ut riktig. I så fall må du stemple på alternativ Z på stemplingskortet.
  • A/B: Middels vanskelig, 13 poster, ca. 2 km. Denne løypa er noe enklere enn E, ettersom en av postskjermene alltid er korrekt plassert.
  • N: Lett (nybegynner), 7 poster. Denne løypa er kortere enn A/B, ca. 1 km.

Vi ber alle om å melde seg på på forhånd på Eventor, innen tirsdag kveld: https://eventor.orientering.no/Events/Show/16471

Vi kommer også til å ha vanlige trenings-løyper: N (1.6 km), C (2.1 km), B (2.7 km), A kort (3 km), A (3.7 km) og A lang (rundt 5 km). Disse blir lagt ut i begynnelsen av neste uke og blir hengende ute til påfølgende søndag, dvs. fra 29. august til 4. september.

Siden Pre-O-løypene er såpass korte, burde de som ønsker det ha mulighet til å gjennomføre en vanlig treningsløype i tillegg til Pre-O. Dere trenger ikke melde dere på til de vanlige treningsløypene.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.