Skautravergeneralen er død

Postet av Anne Marit Færden den 4. Aug 2021

Kåre Holt Hansen døde 20. juli, nær 93 år gammel. Kåre Holt Hansen startet opp Skautraver’n i 1969 og var leder for arrangementet i hele 40 år, frem til 2008. Vi i orienteringslaget vil sammen med titusener av skautravere takke Kåre for en utrettelig innsats og vi minnes ham i ydmykhet og i stor takknemmelighet for alt han fikk utrettet.

Skautraver’n har hele tiden vært blant landets største turorienteringsarrangementer. Grunnene kan være mange: En befolkning med interesse for friluftsliv, gode kart over et fantastisk og variert turterreng. 

Men den viktigste grunnen har nok likevel vært Kåres iherdige innsats, både med å finne interessante turer, varierte turer for hele spekteret av deltakere, fra turer i nærterrengene for barnefamilier og ferske skautravere, passe utfordrende turer for turglade pensjonister og noen nøtter langt til skogs for de som søker større utfordringer.

Men det holder ikke bare å ha et godt tilbud. Tilbudet må også bli kjent for målgruppen. Og dette sørget Kåre for ved å oppsøke de lokale avisredaksjoner hvor han fikk stor spalteplass, mange oppslag, hvert eneste år. Hans sørget også for hvert år å få trykket opp informasjonsbrosjyrer om Skautraver’n for distribusjon i nærmiljøet.

Selvfølgelig fikk han hjelp av andre i orienteringslaget, men drivkraften bak Skautraver’n var i 40 år Kåre Holt Hansen. Vi som har tatt over stafettpinnen prøver å videreutvikle Skautraver’n i Kåres ånd.

Kåre fikk Oppegård kommunes miljøpris i 1996 og kommunenes hederspris i 2006. Han var æresmedlem i Nordre Follo orientering.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.