NIKLASSONS BYTTER KLUBB

Postet av Tor Lahlum den 28. Nov 2019


Med resultatene som Alva (16) og Nils (14) har oppnådd i 2019, er det ikke tvil om at de er unike idrettstalenter. Det er derfor svært gledelig å se at de nå satser helhjertet på orientering. Samtidig er det litt trist at det ikke skal skje i Nordre Follo Orientering, men i Nydalen SK. Vi har bedt Pamela om å gi oss litt mer detaljer om deres vurderinger. Her er det hun skriver på vegne av familien:


Først vil vi si at både ungdommene og vi voksne syns at det har vært veldig hyggelig i Kolbotn & Skimt OL. Det har betydd mye for oss å ha ildsjeler og iherdige ungdomsledere som Trond, John og Håvard. Mot slutten av denne sesongen var Alva og Nils likevel veldig klare på at de ønsket eldre o-løpere på høyt nivå å strekke seg etter.

Klubbyttet er blitt grundig diskutert her hjemme. Vi var enig i at hele familien skulle være i samme klubb. Det skulle være et godt trenings- og konkurransemiljø både med jenter og gutter. Valget falt derfor på Nydalen SK. Det har også sitt å si at både Bengt og jeg representerte Nydalen før vi flyttet fra Oslo til Oppegård i 2005.

Neste sesong løper Alva i juniorklassen. Det åpner for nye utfordringer med Norges cup, Sprintliga og NM-løp, der hun håper på være nær toppskiktet. Nydalen stiller vanligvis med sterke stafettlag og Alva ønsker seg erfaring med tette dueller, noe hun håper å få i stafetter som Tiomila, Jukola og NM.

Neste år skal Nils opp i H15-16-klassen, noe som stiller mye større o-tekniske krav enn den yngre ungdomsklassen. Trimtex cup, Hovedløpet og Unionsmatchen er de viktigste løpene også neste sesong. Ungdomskavlen på Tiomila vil være en annen spennende utfordring.


Nydalen Skiklub er, til tross for navnet, Norges største orienteringsklubb. I 2019 har de sopt inn NM-medaljer i fleng, blitt nr. 2 i 25-manna-stafetten, vært topp 10 i både dame- og herre-klassen i Jukola-stafetten, og i Ungdomskavlen på Tiomila ble de nr. 3, for å bare å ha nevne noe. 

I Nydalen vil Alva bli treningskamerat med supertalentene Pia Young Vik og Oda Scheele som i år har dominert i 16-årsklassen og den yngre juniorklassen, og alle disse tre kan i 2020 godt vise seg å hamle opp med hvem som helst av seniorene i norsk eliteorientering.

Nordre Follo Orientering ønsker hermed familien Niklasson lykke til med satsingen fremover, og vi vil selvfølgelig følge nøye med på resultatene og heie på Nils og Alva.


Nils, Bengt, Alva og Pamela på "Dolomiti 3-days"


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.