400 har til nå deltatt i Morgenfrisk i Follo

Postet av Nordre Follo Orientering den 30. Jun 2019

I løpet av våren har vi arrangert prolog og fem løp i den nye løpsserien Morgenfrisk i Follo. Løpserien er et mosjonstilbud for dem som ønsker seg kortreist orientering. Løpene er lagt på lørdager der det ikke er andre orienteringstilbud i Follo og omegn samme helg. Arrangementene skal være enkle og uformelle, men hvor kvalitet på kart, terreng og løyper ikke skal stå tilbake for større løp. Nybegynnere, klubbløse og comebackere er spesielt velkomne, så løperbrikker, kompass, lommer til postbeskrivelser og langsyntbriller blir lånt ut gratis. Kart og løyper legges for øvrig ut på Eventor slik at uerfarne kan forberede seg hjemme før løpet.

Til nå har ca 10 % av deltakerne vært helt ferske orienterere. I tilegg har vi tiltrukket oss ganske mange som er klubbmedlemmer, men som sjelden deltar i ordinære løp. Det er vanskelig å anslå et eksakt antall, men at disse også utgjør ca. 10 % er ganske sannsynlig.

Litt overraskende er det at nesten halvparten av de som har deltatt så langt kommer utenfra Follo og omegn, hovedsakelig da fra Oslo Nord, Vest og Øst, men også eksempler på mer langveisfarende som tilfeldigvis er i Oslo.

Det blir 5 nye Morgenfriskløp til høsten, hvorav to er tidlig i august, to er i slutten av septemeber og ett i begynnelsen av oktober. 

Selv om dette er enkle arrangementer, som greit kan arrangeres av to til tre frivillige, så er det bra om vi får flere involvert. Til nå har Jon Færden, Bjørnar Gammelsæter, Marit Vågsnes og min sønn Sindre bidratt til sette ut og ta inn poster. Sindre, Ingrid Lome-Hagman og min bror, Jon, har i tillegg hjulpet til i sekretariatet.

Lørdag 3. august trenger jeg imidlertid at noen tar mer totalansvaret for Morgenfrisk #6. Jeg kan bistå, men er på ferie i Fredrikstad den uka, og vil helst unngå å kjøre opp og ned. Jeg kan eventuelt bidra til at alt klargjøres mellom 22. og 26. juli. 

3. august er det kun Hovedløp og ingen andre tilbud. Regner derfor med 60 - 70 deltakere. Planen er å ha løpet på Ingierstrand med bademuligheter, - kanskje i samme terreng som klubbmesterskapet. 

Meld fra til undertegnede hvis du tar utfordringen og arrangerer Morgenfrisk #6!


Tor Lahlum

tor@lahlum.no
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.