Hva er orientering?

Som orienteringsløper skal du ved hjelp av kart og kompass finne raskeste vei gjennom en løype med poster. De som blir fenget av denne sporten er typisk glade i naturen og liker utfordringer, - både fysiske, psykiske og intellektuelle. 

Men orientering er også en fantastisk mosjonsaktivitet, uansett alder, fysisk form og ferdighetsnivå. Det finnes tilbud på alle nivåer fra enkle poster i nærmiljøet til ekstreme ultraløp i urørt villmark.

Norge er blant de ledene landene i verden innen orienteringssport, og i Oslo/Viken-området er det spesielt mange løps- og treningstilbud. I Nordre Follo bor nær 60 000 innbyggere nær flotte skogsområder som et godt egnet for orienteringsløp og hvor det er gode orienteringskart.

Nyttige orienteringslenker: Runes O-utstyr, Idrettsbutikken (løperbrikker), Norsk Orientering, AOOK, IOFWorld of O

Trygg idrett:

Norsk Orienterings visjon er orientering for alle. I utvikling av sporten skal vi være inkluderende, modige og begeistrende. Vi aksepterer ingen form for mobbing, diskriminering eller overgrep. Alle  har rett og plikt til å si ifra dersom det forekommer. Mer om dette finner du på Norges Idrettsforbunds temasider: Lenke


Levert av IdrettenOnline