Trening 03.05.2023

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 29. Apr 2023

Sted: Ekornrud barnehage, Kantoråsen (finn.no-kart, goggle-kart).

Felles oppvarming for revene (de yngste) kl. 18:00.

Start mellom 18:00 og 18:30.

Lenke for å laste ned kart: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=75075

Du trenger ikke skrive ut kart selv, vi tar med utskrifter til alle.

Oppfordrer alle til å ta med egen plastlomme til kartet (hvis du har).

Postene blir hengende ute til og med lørdag 06.05.

Løyper

NivåLengde
N11,3 km
N21,8 km
C2,1 km
B3,3 km
AK2,9 km
AL4,1 km

Beskrivelse av trening

Tema for trening er skråliorientering. 

Når postene ligger i en skråli er utfordringen å ikke komme for høyt opp eller langt ned i skrålien. For å unngå dette er det som vanlig lurt å finne et godt utganspunkt for å finne posten (siste sikre). I tillegg er det lurt å være bevist på om en må opp eller ned i forhold til der en er akkurat nå for å finne posten. Aller enklest er det hvis en finner et utgangspunkt som er på samme høyde som posten og holder høyden inn til posten.

Første eksempel er et strekk som går i skråli. Dersom du velger å løpe rett på her må du være bevist på om du skal opp eller ned. Den enkleste er å se på tellekurven (den tykke brune høydekurven). Post 1 ligger 10 meter høyere enn tellekurven og post 2 ligger 5 meter høyere enn tellekurven. Det vil si at du skal 5 meter lavere for å komme til post 2. Et triks er å allerede ut fra første post se seg ut et punkt i terrenget som du tenker er 5 meter lavere enn 1. posten. Løp ned dit, slik at du kan fokusere på å holde høyden på resten av strekket til andre post.


Andre eksempel viser hvordan en kan finne en siste sikre som er på samme høyde som posten for deretter å følge høyden inn i posten. Mellom 3. og 4. post er en god strategi å løpe på stien til litt over halveis på strekket. Når en ser søkket på venstre side av stien løper en bortover skrålien og så lenge en holder høyden bortover skrålia vil du finne 4. post uten problemer.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.