Trening 19.04.2023

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 15. Apr 2023

Sted: Hebekk Myrveien (finn.no kart, google-kart).

Felles oppvarming for revene (de yngste) kl. 18:00.

Start mellom 18:00 og 18:30. Du må være i mål før 19:15.

Lenke for å laste ned kart: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=74648

Du trenger ikke skrive ut kart selv, vi tar med utskrifter til alle.

Oppfordrer alle til å ta med egen plastlomme til kartet (hvis du har).

Postene blir hengende ute til og med lørdag 22.04.

Løyper

NivåLengde
N1,7 km
C2,0 km
B3,1 km
AK3,0 km
AL4,2 km

Beskrivelse

Tema for denne treningen er kompasskurs. I alle klasser er det på mange av strekkene gode muligheter til å trene på kompasskurs. I mange tilfeller ligger postene på oppfangende detaljer, slik at det er trygt å gå på kompasskurs. Kommer du for langt til en av sidene blir du fanget opp. Forsøk å løpe rett på på kompasskurs, selv om du tror at det kan være raskere å løpe rundt. 


Strekket mellompost 3 og 4 som vises her er både en del av N og C løypa. Det tryggeste er å løpe rundt til venstre, men her er det meningen at dere skal forsøke dere på kompasskurs rett på. Dersom dere mister kontrollen løper dere mot venstre og blir fanget opp av stien eller det åpne området.Strekket mellom 8 og 9 post som vises her er i bruk i begge A-løypene. Her kan det være fristende og trygt å løpe rundt til venstre eller høyre, men fordi vi trener på kompasskurs anbefaler jeg å løpe rett på. Dersom dere ikke klarere å holde kursen blir dere uansett fanget opp av stien i bakkant av post 9.


Det finnes også en del strekk på løypene der det ikke er naturlig å løpe på kompasskurs, disse strekkene løper dere som vanlig. Nedenfor vises to slike strekk. Post 2 til 3 er i bruk i N og C løypene. Post 10 til 11 er i bruk i A-løypene. Post 11 til 12 er igjen et eksempel på et strekk der jeg ønsker at dere bruker kompasskurs. Hvor nært på gjerdehjørnet klarere dere å treffe?


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.