Trening 21.04.2021

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 14. Apr 2021

Sted: Smerta golfbane
Dato: 21.04.2021
Start: 18:00-18:30

Postene blir tatt inn søndag 25.04.2021 kl 16:00.

Lenke til kart for utskrift (for de som ønsker egne kart): https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=56991

Lenke for å laste opp GPS-spor: https://www.livelox.com/Events/Show/61067/Treningsl-p-uke-16

Koronatiltak

Ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. Utøvere skal ikke berøre postskjermene. Reise til og fra treningen må også utføres iht råd fra helsemyndighetene.

Treningen er kun åpen for de under 20 år. Dog er det lov å følge ditt eget barn rundt løypa, selv om du er over 20 år. Er du over 20 år må du gjennomføre denne trening som egentrening i løpet av den perioden som postene henger ute. Oppfordrer til å unngå oppsamling av folk i målområdet før og etter trening. Henstiller om å komme, løpe og å reise rett hjem igjen.

Beskrivelse

Denne treningen kombinerer det vi har øvd på de to første treningene i år: holdepunkter og kompasskurs. Tema for denne treningen er grov kompasskurs. Løping på grov kurs bruker en typisk på lange strekk der en løper rett på. Du trenger ikke sikte fra tre til tre, slik en gjør på korte nøyaktig kompasskurser. På lange strekk blir dette for tregt. I stedet bruker du kompasset til å sjekke at du løper i riktig retning innimellom. I tillegg må du finne tydelige holdepunkter underveis som gjør at du kan justere kursen. Til sammen gjør dette at du kan holde et større tempo på lange strekk der en løper rett på.

Alle løypene bortsett fra N-løypa har et eller flere strekk der du skal forsøke å holde deg mellom to tykke streker. Bruk kompasset for å holde retningen og grovorienter for å justere retningen underveis. Best nytte får du av denne treningen får du hvis du løper med en GPS-klokke (eller mobiltelefon) og laster opp GPS-sporet ditt til Livelox etterpå.

De to enkleste løypene får denne gangen en liten utfordring i det og følge andre ledelinjer enn sti. Både utydelige skogsgrense og bekk må brukes for å finne fram.

I tillegg har begge disse løypene et kort kompasstrekk. På dette kompasstrekket viser vi et lite triks. 

Post 8 på kartet over ligger på et sti. Dersom en går på kompasskurs direkte fra post 7 til post 8 og kommer ut på stien uten å se posten vet en ikke om en er til høyre eller venstre for posten. Dersom en heller tar kompasskur litt til høyre for posten (slik den stiplede streken viser) vet du at du skal løype til venstre når du kommer ut på stien for å finne posten. Forsøk dette!

Løyper

NivåLengde
N2,3 km
C2,3 km
B3,1 km
AK3,1 km
AL5,3 km

Registrering av oppmøte på treningen

Vi ønsker å føre statistikk over oppmøte på treningen: Hvis du gjennomført trening som egentrening, send en e-post til hh@systemsoft.no om hvilken trening du har gjennomført og hvilken løype du løp. Denne treningen teller med i rekruttkarusellen og ungdomskarusellen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.