Nordre Follo Grand Finale - Retroløp

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 24. Okt 2020

Nordre Follo Grand Finale - Retroløp

Søndag 1. november 2020 er det sesongavslutning i Nordre Follo Orientering (PS: Sesongavslutning betyr ikke at vi avslutter treningsaktiviteten, det er heller en markering av overgangen til en ny sesong). 

Norges orienteringsforbund er i år 75 år. Som en del av sesongavslutningen arrangerer vi derfor et retroløp.
Postene blir hengende ute til søndag 08.11.2020. For de som måtte ønske det er det derfor fortsatt mulig å prøve seg på retroløyper på gammelt eller nytt kart.

Her er de første strekkene på løypene. Hvor andre post er står slått opp på første post. Fortsett slik helt til dere er i mål.

Info

Sted: Rasmus Solbergs vei 1, Ås kommune (v/Servi AS)
Fremmøte retroløp: 12:30
Påmelding: Innen fredag 30. oktober til trond.moretro@nofima.no. Oppgi navn og vanlig klasse (evt. alder). Etteranmelding frem til start / så lenge vi har nok kart. 
Deltakeravgift: Gratis for alle medlemmer av Nordre Follo Orientering.

Det er lov å løpe to og to i sammen. 

Ta gjerne på gammel o-tøy, hvis du har!

Løyper

NivåLengdeAntall poster
N2,1 km6
B3,1 km 6
A4,3 km9

Kart

Retroløpet bruker Myrvoll IL sitt o-kart Finstadmarka fra 1976. I tillegg er det mulig å ta med seg et moderne kart fra 2018. Løpere i B og A-løypa som løper ut i skogen med kun kartet fra 1976 vil få fem minutter fratrekk i tiden.

Hvis du ønsker å skrive ut kartene selv så ligger de i full oppløsning her: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=51796

Det er ikke nødvendig å skrive ut kart selv, vi tar med plastkart (ikke veldig retro, men veldig praktisk) til alle deltagere.

Løpsopplegg

Retroløpet blir arrangert slik orienteringsløp ble arrangert i gamle dager. Du må selv tegne postene på kartet. På start får du vite hvor 1. post er. Du må da tegne på 1. post på kartet ditt. På 1. post er det et kartoppslag som viser andre post. Du må da selv tegne på 2. post. Slik fortsetter det helt til du kommer til mål. Ta med egen penn til å tegne inn poster med.

Her er et eksempel på hvordan et postoppslag vil kunne se ut (dette er ikke poster som er i bruk i retroløpet):

I A og B løype er de tre første postene identiske. På 3. post må du derfor være spesielt oppmerksom fordi det her finnes to kartoppslag: Et kartoppslag som viser 4. post i A-løypa og et annet kartoppslag som viser 4. post i B-løypa. Disse postene er ikke identiske. A-løypa har dermed en ekstra sløyfe sammenlignet med B-løypa. Når A-løypa kommer til sin 7. post er dette B-løypa sin 4. post. Fra denne posten er løypene identisk fram til mål.

Sosial avslutning

Alle må skifte fra møkkete klær og sko før bevertning. 

Servering av pizza, brus og kake i kantina til Servia AS i Rasmus Solbergs vei 1. 

Premiering av årets rekrutt og ungdomskarusell.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.