Trening #11 Østre Greverud Gård

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 22. Aug 2020

Pga koronasituasjonen lar vi postene fra den ordinære onsdagstreningen henge ute til søndag. Det er poster ute i terrenget, men ikke elektroniske stemplingsenheter. De som ønsker det kan derfor gjennomføre treningen når de selv måtte ønske fram til postene tas inn. I så fall må du skrive ut kartet selv ved å følge linken nedenfor.  

Dato: 26.08.2020
Start: 18:00-1830 

Sted: Østre Greverud Gård

Link for utskrift av kart: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=50443 

Link til livelox for opplasting av GPS-spor: https://www.livelox.com/Events/Show/52995/NFO-Trening-11 

Denne treningen er en del av aktivitetsuken 2020 i Nordre Follo. Det vil si at i tillegg til vanlig trening vil det forhåpentligvis komme en del nye som har lyst til å prøve orientering. Til disse vil vi tilby en 1.4 km lang løype som en kan gå i en gruppe sammen med en instruktør. Deretter utfordres deltagerne til å fullføre en 600 meter lang løype med 5 poster på egenhånd. De som er nye i klubben og ønsker veiledning underveis kan også bli med på dette opplegget.

For nybegynnere som ikke trenger veiledning, men som vanligvis har følge med en voksen, kan det passe fint å først fullføre runden på 1,4 km sammen med en voksen. Deretter kan en forsøke seg på den 600 meter lange løypen helt på egenhånd, evt. sammen med et annet barn.

Ekstra utfordring (til alle): Hvor fort klarer du å løpe N2-løypa? Det er lov å forsøke flere ganger! Her blir det mulig å måle krefter med de andre i klubben, uansett nivå og alder.

I tillegg til opplegget med instruktør for de som ønsker å lære orientering vil det blir vanlig treningsløp, dvs. løyper for alle. Denne treningen har ingen spesielt tema, men løypene inneholder en del veivalgsstrekk med en blanding av løping på sti og i terreng. Løypene er godt egnet til å trene på fartstilpasning, dvs. løpe fort på stiene der det er enkelt å orientere og ta det rolig inn i posten for å ikke bomme. Løypene er godt egnet til å trene på flyt. De fleste strekkene har mer enn en veivalgsmulighet. Forsøk å ha bestemt deg for veivalget på neste strekk før du kommer inn i posten, slik at du slipper å stoppe opp på posten. For å få full uttelling av denne treningen anbefales det å ikke se på kartet før i startøyeblikket.

De som løper AK eller AL vil få mulighet til å teste det vi trente på på forrige trening, høydekurveorientering. Hva er beste strategi for å løpe fra 9-10 post? Ligger 10. post høyere eller lavere i terrenget enn 9. post?Løyper

NivåLengde
N1 - med instruktør1,4 km
N2 - på egenhånd0,6 km
C2,0 km
B3,3 km
AK3,4 km
AL4,6 km

Koronatiltak

Ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg til smittevern overholdes. Utøverne skal ikke berøre postskjermene. Det gjennomføres derfor heller ingen felles oppvarming, ingen utveksling av veivalg og strekktider som medfører fysisk kontakt mellom mennesker. Reise til og fra trening må også utføres iht råd fra helsemyndighetene.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.