Trening #3 Eikjol (19.04-02.05)

Postet av Håvard Agnalt Harstad den 19. Apr 2020

Pga koronasituasjonen vil vi inntil videre hver uke tilby treningsløyper som kan brukes som egentrening. Det vil være poster i terrenget, men ikke elektroniske stemplingsenheter. Gjennomfør treningen når du måtte ønske mellom startdato og sluttdato. Skriv ut kartet selv ved å følge linken nedenfor. 

Startdato: 19.04
Sluttdato: 02.05

Sted: Eikjol

Lenke til kart for utskrift: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=48065
Lenke til livelox for å laste opp GPS-spor: https://www.livelox.com/Events/Show/47044/NFO-Trening-3 

Inspirasjon

Denne treningen er inspirert av en verdensrekord i orientering som ble satt for noen uker siden. Da løp to orienteringsløpere fra Nydalen i en rett linje fra Lindeberg i Oslo til E18 i gamle Hobøl kommune. 33 km i en rett linje uten å løpe utenfor den smale korridoren. Kartet og GPS sporet finner dere her: https://events.loggator.com/onelegwonder 

Verdensrekorden passerte gjennom terrenget som brukes for denne treningen etter ca 21 km.  

Både AK og AL løypene får forsøke seg på å løpe i en rett linje i en smal korridor. Dette er god trening til å løpe langstrekk på grov kompasskurs uten å gli ut på kursen.

De som klarer å løpe mest mulig i en rett linje vil få heder og ære på Facebook-gruppen til klubben.

Løyper

NivåLengde
N1.8 km
C1.9 km
B3.4 km
AK3.4 km
AL4.8 km

Parkering

Parkering ved Eikjolveien (grusvei som går inn bak Langhus skole og fra Solborg bo- aktiviseringssenter i Ski, følg grusveien i retning Karlsrudvannet). Parkering på en liten plass noen meter vekk fra grusveien. Derfra ca 500 meter østover på sti til start. Orienteringskartet er skjøtet med et kart fra finn.no der P markerer parkeringsplassen. 

Beskrivelse 1,8 km N

Løypa går langs sti hele veien. Alle poster er synlig fra stien. Vær spesielt oppmerksom på at dere tar riktig sti i alle stikryss, bruk kompasset til dette. Legg merke til de kartdetaljene dere passerer på strekkene og finn igjen detaljene i terrenget. Klarer dere for eksempel å se myra på andre siden av stien ved førstepost, eller gropa på venstre side av stien mellom andre og tredje post?

Beskrivelse 1.9 km C

Løypa er nesten identisk med N-løypa, men har en post ekstra. Til tredje post må du følge en bekk. Passer for dere som synes det er litt for enkelt å bare løpe på sti.

Beskrivelse 3.4 km B

Mellom start og førstepost skal dere løpe langs linjen. Dere skal passere to poster på veien. Legg merke til hvor disse er plassert. Mellom først og andre post skal dere forsøke å holde dere innenfor korridoren hele veien. Resten av løypa er en vanlig løype, med varierende vanskelighetsgrad på de ulike strekkene. Forsøk å løpe fort der det er lett og løp roligere der det er vanskeligere slik at dere får tid til å lese kartet mer nøyaktig.

Beskrivelse 3.4 km AK

Mellom start og førstepost skal dere løpe langs linjen. Dere skal passere to poster på veien. Legg merke til hvor disse er plassert. Mellom 3. og 4. post skal dere forsøke å løpe midt i korridoren (mellom de rosa strekene) hele strekket. Har tatt med litt av kartet også utenfor korridoren slik at dere har mulighet til å lese dere inn hvis dere glir ut på kursen. Ta en grov kompasskurs. Sikt langt fram. Legg merke til ting dere passerer underveis slik at dere har mulighet til å korrigere kursen, men ikke finorienter hele veien. Forsøk på forhånd å ha en formening om hvordan type terreng du kommer til.

Beskrivelse 4.8 km AL

Mellom start og førstepost skal dere løpe langs linjen. Dere skal passere to poster på veien. Legg merke til hvor disse er plassert. Mellom 1. og 2. post skal dere forsøke å løpe midt i korridoren (mellom de rosa strekene) hele strekket. Har tatt med litt av kartet også utenfor korridoren slik at dere har mulighet til å lese dere inn hvis dere glir ut på kursen. Ta en grov kompasskurs. Sikt langt fram. Legg merke til ting dere passerer underveis slik at dere har mulighet til å korrigere kursen, men ikke finorienter hele veien. Forsøk på forhånd å ha en formening om hvordan type terreng du kommer til. Fra 2. til 6. post er det vanlig orientering, men har tatt vekk litt av kartet, så vær nøye på kursen. Fra 6. post til 7. post er det igjen grov kompasskurs i korridoren som gjelder. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.