ORIENTERINGSKART
O-kart er offentlig definert som idrettsanlegg. I Norge blir o-kart utgitt av o-klubbene. Det er den enkelte klubb som eier og har rettighetene til o-kartene de har utgitt. For Nordre Follo Orientering sin del blir i 2019 o-kartene formelt sett utgitt av de to klubbene Kolbotn IL og Skimt Ski og Orientering. Nordre Follo Orientering overtar i 2020 rettighetene til alle kartene.

Kartoversikter:

Våre orienteringskart (vanlige skogkart)  

Våre sprintorienteringskart

For skolegårdskart finn din skole på Skoleorientering eller se vår (gamle) side Orientering i skolen.


Kartmuseum:

Bildefiler av o-kart utgitt fra 1952 og fram til i dag, totalt ca. 165 kart (For å snu rekkefølgen klikk på "Navn")


Kartsalg:
For kart utgitt av Kolbotn IL: Dag Amundsen
For kart utgitt av Skimt: Geir Trøan
Veiledende løssalgspris for o-kart er ca kr 20,- pr stk, men prisen kan variere noe etter kartenes størrelse og alder.

Nordre Follo Orientering har i dag til rådighet 15 stk. gode og oppdaterte o-kart av normal størrelse. I tillegg finnes et titalls mindre o-kart i tilknytning til skoler og nærområder. Det finnes også noen eldre kart som ikke er oppdatert, men som har muligheter for nyutgivelse.

Nyutgivelser og oppdatering av o-kartene foregår kontinuerlig. Klubbene følger en kartplan som blir vedtatt hvert år. Hvilke kart som blir utgitt beror i stor grad på hvilke arrangementer som klubben skal ha. Dette fordi man ønsker mest mulig oppdaterte kart til bruk under arrangementene. Men, også fordi arrangementene bidrar til finansiering av kartutgivelsene.

For o-løperne er o-kart en forbrukvare som arkiveres etter et o-løp. Gjenbruksprosenten for det enkelte o-kart er lav. Dermed trykkes o-kart i forholdsvis store opplag og bestrebes tilgjengelig for løssalg til en lav pris. Kopiering av o-kart er forbudt etter lov om opphavsrett.

Levert av IdrettenOnline