Hva er Usynlige Foll-o?

Usynlige Foll-o er et tilbud til alle som vil prøve en ekte orienteringsløype, eller som ønsker å trene på egenhånd. Du har en lang rekke med løyper og områder å velge i mellom og du kan benytte tilbudet når som helst, - sommer som vinter og natt som dag. 

Det er ingen synlige postskjermer eller merkebånd i skogen. I stedet benytter du en app på telefonen som heter UsynligO. Denne gir deg en fanfare når du er på posten og registrere tiden din.

Løyper i Usynlige Foll-o 2021
Løyper i Usynlige Foll-o 2020

Kort fortalt

 • Tur med familien
 • O-teknisk trening
 • Trim
 • Løyper både for nybegynnere og erfarne orienteringsløyper
 • Coronasikkert

Nyhet

Forsøk deg på Usynlig korridororientering fra Stallerud. Klarer du å oppnå 100 poeng!


Løyper


StedNCBA
Finstad skole
2,2 km3,2 km5,0 km / 7,0 km
Gaupesteinmarka NØ


11,6 km
Langhus skole1,5 km2,3 km 3,1 km
Siggerud1,6 km2,2 km3,3 km3,6 km / 6,1 km
Smerta
2,9 km3.9 km4,5 km / 8,0 km
Stallerud
2,3 km
5,0 km
Svartskog


3,0 km / 4,1 km / 5,8 km

GPS-spor

Hvis du løper med GPS-klokke kan du laste opp sporet ditt i Livelox etterpå:


Områder

Finstad skole

Fra Finstad skole er det fire relativ enkle løyper med gateorientering. Godt egnet til å ta med hodelykt en vinterkveld, eller som en langtur i helgen.

Gaupesteinmarka Nord-Øst

Er du glad i skikkelig vildmark, grov kuppering, få stier og lange strekk? Da er langløypa på i nord-østre del av Gaupesteinmarka noe for deg. Parkering langs riksvei 154 mellom Ski og Ytre Enebakk, på en liten grusplass. Løype får syd-øst over og snur på toppen av Mjærskaukollen.

Langhus skole

Fra Langhus skole er det tre relativt enkle løyper med gateorientering. Godt egnet til å ta med hodelykt en vinterkveld.  

Siggerud

Fra Siggerud idrettsplass er det fem løyper sydover på Bukkestikartet. Parkering ved Siggerud idrettshall.  

Smerta

Fra Smerta golfbane er det fire løyper innover i Gaupesteinmarka. Dette er skikkelig flott vildmark. Den korteste C-løypa er godt egnet som familietur.

Stallerud

Fra Stallerud er det to korridororienteringsløyper. Løp mellom de lilla strekene på kartet fra start til mål. Klarer du å holde deg midt i korridoren hele veien får du 100 poeng. Parkering på utfartsparkering ved Stallerud. 

Svartskog

Fra Oppegård kirke på Svartskog er det tre løyper med relativt høy vanskelighetsgrad og mange poster. Kartet er litt modifisert ved at lysegrønt og lysegult er tatt bort. Det er også lagt til flere og lavere skrenter enn på original-kartet. I tillegg er det korrigert inn hogstflater og noen stier.


For å komme igang

 1. Last ned UsynligO appen fra Google Play eller App store.
 2. Skriv ut kartet på papir (anbefalt, men ikke strengt tatt nødvendig, kartet finnes også i appen).
 3. Gå til start i terrenget (trekant på kartet).
 4. Trykk på Start-knappen. Du vil få beskjed i appen dersom du ikke er på riktig sted.
 5. Orienter deg fram til den første posten. Appen vil spille en fanfare når du er på riktig sted. Husk å skru opp volumet.
 6. Fortsett å ta alle postene i riktig rekkefølge helt til du kommer i mål.


Innføring UsynligO

UsynligO er en app utviklet for å kunne løpe orientering etter usynlige orienteringsposter. Det er altså ikke satt ute noen markering på postdetaljene. I steden bruken man en app som forteller deg at du er på posten. UsynligO er derfor litt vanskeligere enn vanlig orientering. 

 • Appen følger med på GPS og vibrerer og lager en lyd når løperen har funnet den neste posten i løypa.
 • Nybegynnere kan få trygghet ved at det er mulig å få hjelp med både retning og avstand til neste post ved å spørre om hint i appen.
 • Dersom man vil kan man velge å publisere tiden sin i en resultatliste. I poeng orientering er resultatlisten primært sortert etter hvor mange poeng man har sanket.

Dersom du trenger hjelp med appen kan du se på UsynligO sin nettside: https://usynligo.no/help