O-kurs for barn

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Apr 2019

O-kurs for barn fra 7år starter onsdag 24.april kl. 18.00 ved Langhus skole.

Alle kan delta på Morgenfrisk

Det er ingen begrensning på deltakelse fra medlemmer av Kolbotn og Skimt på Morgenfrisk i Follo. Første løp går 27. april, men postene er allerede ute i terrenget. Påmelding og kart er tilgjengelig på Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/11068

Bjørnar vant Bohuslunken på Herrestadfjället

Postet av Nordre Follo Orientering den 21. Apr 2019

Herrestadfjället nord for Uddevalla viste seg fra sin aller beste side 1. Påskedag. Fantastisk vakkert med fururabber, myrer og små glitrende vann i det strålende solskinnet. Et flott syn, men også tungt. Den som taklet dette terrenget best i H55 var Bjørnar. Et godt gjennomført løp, dog ikke perfekt, sikret ham en knepen seier.

Vant gjorde også Ingrid Lome-Hagman i D75. To nye seire altså for Kolbotn og Skimt denne påsken. Nye muligheter i morgen utenfor Trollhättan.

Nils vant Påskeløbet i Danmark

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Apr 2019

Nils vant påskeløbet i klasse H 14 i Stråsø plantage på Jylland i dag. Nils startet som nummer fire i jaktstarten, men løp seg helt til topps og var over to minutter før nestemann i mål. Også Pamela vant sin klasse! Pamela løp seg opp fra 6. plass til seier i klasse D 50. Emilie vant også sammenlagt i klasse D14B med seire  to av dagene og 2. plass den tredje.  I denne klassen var det ikke jaktstart. Vi gratulerer alle tre! Kolbotn & Skimt stilte med hele 15 løpere i påskeløbet. Flotte og krevende løyper og nydelig sommervær! Av andre enkeltresultater kan nevnes at Hanna ble nr. ble nr. 10 første dagen i en stor D16 klasse og Alva fikk en 6.plass i samme klasse dag 2.

To nesten fulle KSOL-lag i Tiomila

Postet av Nordre Follo Orientering den 13. Apr 2019

Pamela og Bengt organiserer i år to lag til Tiomila for KSOL. De par siste årene har Alva stilt på kombinasjonslag i Ungdomskavlen med Ås-NBMU supplert med Måren. Vi forsetter med samarbeidet mellom Follo-klubbene og reiser til Skåne med samme buss og har ordnet logi ved siden av hverandre.

I år greier vi nesten å stille med eget lag i Ungdomskavlen, med kun en gutt fra Ås som løper en av de fire etappene. Det er forskellig nivå og løypelengde. Tredje etappe er en ugaflet C-løype. Øvrige tre etapper er på B-nivå og ca. en km lengre. Foreløpig plan er at Hanna Rehn tar første etappen, at Nils Niklasson fortsetter på andre, Mikkel fra Ås på tredje og at vi setter opp Alva Niklasson med sine spurtegenskaper på siste.

I Damkavlen er det fem etapper. Dette er en konkurranse for eliten! Løypelengdene og -nivået er deretter. Foreløpig er fire av fem etapper fylt opp. Førsteårsjuniorene Celine Ytternes og Isabel Hanstanger stiller sammen med rutinerte Gunn-Torill Hokholt og Pamela Åsten. En plass er åpen for Linda Gammelsæter, hvis hun får mulighet til en pause fra eksamer. Ellers kan Alva eller Hanna ta en etappe, men må da løpe to løp på samme dag!

Ungdomskavlen starter 10:15, Damkavlen starter 13:15 og Tiomilakavlen starter 20:30. Den siste går igjennom hele natten, så det er mulig å se 24 timer med orienteringsspenning fra lørdag 27. april til 28. april.