Nordre Follo Orientering

Nordre Follo Orientering

OM HVORFOR O-LØPERE ER TYNNE

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Okt 2020

Åtte NFO-løpere deltok i åretes våteste løp: Lillomarka Nord/Sør. Vi har spurt en av dem, hvordan det gikk. Anna Lina Toverud, som begynte med orientering i vår, løp Åpen mix mosjon 10k og ble nummer 9 av 39 startende:

Jo, det gikk for så vidt ganske bra. Jeg har lagt inn løpet mitt på Livelox, så kan alle se hvor jeg tok noen litt dårlige valg. Er nok den eneste som valgte å ta stien sørøstover til post 3, for eksempel. Valgte veldig trygge ruter i redsel for å løpe for langt og løpe meg bort - særlig siden det var så glatt, vått og kaldt, og da ble det noen omveier. Men bortsett fra da jeg kom ut på grusveien igjen etter post 5, gikk det nokså greit ellers. Etter post 5 ble jeg plutselig litt retningsforvirret og løp frem og tilbake på veien der før jeg fant ut av det. Vet ikke helt hva jeg tenkte, men tror jeg kan ha snudd kartet eller løypa og tenkt at jeg skulle nordover mot det som er post 4 og som da var utenfor kartbretten min. Og så så jeg ikke den stien inn til venstre etter skrenten opp til post 11, så jeg løp helt til topps. Der hang jeg vel litt på to andre som også løp slik. Begynte å bli litt sliten i hodet, men følte meg fremdeles pigg i beina og da kostet det for så vidt mindre å løpe helt opp enn å tenke på alternativer selv. Men planen min i dag var å ikke løpe fortere enn at jeg alltid hadde god kartkontakt, og bortsett da fra en liten glipp etter post 5, hadde jeg god kontroll i dag. Og jeg rakk akkurat mål før det begynte å hølje ned, og jeg holdt varmen. Og jeg var ganske tom på slutten. Hadde med meg en gel, og kan hende hadde jeg tjent litt på å få i meg litt mer energi underveis, men vanskelig å finne en passende anledning. Jeg hadde med meg eget drikkebelte, men så ingen andre som hadde det, og da tenkte jeg at det ikke er så vanlig i o-sporten så jeg la det igjen på samlingsplassen - ikke rart o-løpere blir tynne!


0 Kommentar

BLI MED PÅ TUR PÅ SØNDAG!

Postet av Nordre Follo Orientering den 6. Okt 2020

Nordre Follo Orientering er medarrangør på et tur- og aktivitetstilbud med utgangspunkt fra fra Dagbo dagsenter og Hebekkskogen barnehage. De andre som bidrar til arrangementet er Ski IL Idrettsskolen, Ski historielag, SKIMT hopp, LA21 forumet i Nordre Follo og Nordby-speiderne.


Aktiviteter:

 • Natursti: (10 spørsmål til barn / voksne) fra Dagbo dagsenter til Stuene.
 • SKI IL Idrettsskolen vil ha bål og aktiviteter for barn på "Sletta" nær radiostasjonen på Hebekk
 • Nordre Follo Orientering – microorientering v/radiostasjonen
 • Ved Stuene:
  • Skimt - prøvehoppbakke
  • Ski historielag viser en steinsamling
  • LA21-forumet har informasjon om miljøet og fyrer opp bål
  • Nordby-speiderne  har kafé kl.11-15

NB!! Start turen hjemmefra - la bilen om mulig stå. 

 Arrangementet er gratis og miljøfokusert.

Vel møtt i skogen til hele familien søndag 11. oktober.0 Kommentar

SPENNENDE OG FARTSFYLT HELG I HAUGESUNDS GATER

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Sep 2020

Hei! 

Jeg var i helgen i Haugesund for å løpe NM-sprint. Vi reiste ned på fredag morgen og tok det første flyet. Etter å ha sjekket inn på hotellet, dro vi raskt til karanteneområdet for NM-sprint. Vi startet løpet ute på en øy og løp over enn bro inn mot sentrum. Terrenget var vanlig by/bolig-terreng blandet med ny og gammel bebyggelse. O-teknisk var det ikke veldig krevende, men man kunne gå på noen tabber om man ikke holdt tunga rett i munnen. Vi var begge fornøyde med vår gjennomførelse av sprinten.

Dagen etter var det duket for NM i knockout-sprint, en spennende, hurtig og ny konkurranseform. Vi startet dagen med å løpe prolog. Bare de 30 beste kom videre, og som vanlig i sprint var det små marginer som avgjorde. Isabel kom akkurat ikke videre og jeg gjorde det så vidt. Jeg måtte begynne å forberede meg til semifinale med runners Choice. Ved starten til semifinalen fikk jeg 20 sekunder til å se på de forskjellige gaflingene og velge den beste. Jeg synes det var litt dårlig tid, da jeg ikke rakk å studere alle gaflingene. Jeg startet i heat 3, litt snufsete på startstreken, men karret meg inn til en 9.plass i heatet mitt. Ganske fornøyd, men veldig sliten.

På søndagen var det klart for NM sprint stafett! Isabel og jeg stilte lag sammen med Asker Skiklubb. Fellesstarten gikk kl.10 i finvær fra rådhusplassen i Haugesund. Jeg løp 1.etappe og klarte å henge bra med og vekslet 2:30 bak tet. Jeg sendte ut Sander Arntzen fra Asker som gjennomførte en solid etappe. Han vekslet med Simen Aure Skogedal som igjen vekslet med Isabel ut på ankeretappen. Til slutt endte vi på 38.plass.

Så kom høydepunktet med turen: På hjemturen måtte vi bestille taxi pga. busstreik. Vi trodde vi bestilte en vanlig taxi, men vi ble hentet av en VIP-taxi! Det var massasjestoler, trådløs lading og diverse ekstra luksus, så vi koste oss masse!

Hilsen Hanna og Isabel

 


0 Kommentar

Morgenfrisk i Follo #9

Postet av Nordre Follo Orientering den 24. Sep 2020

Høstferien står for døren, men det er likevel muligheter for å løpe orientering. På søndag arrangeres Morgenfrisk i Follo #9 med Olav Johannessen som løypelegger. Løpet går på Grønliåsen, men med utgangspunkt fra Bjørndal på østsiden av åsen. Mer informasjon og påmelding finner du her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12651 

Med to løp igjen i Morgenfrisk-serien i 2020, er det fortsatt mulig å rykke oppover på rankingen. Rankingen finner du her: https://eventor.orientering.no/Standings/View/Series/610 


0 Kommentar

NORGESCUP OG NM-HELG I FANA

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Sep 2020

Hei! Vi er nå kommet vel hjem etter en fartsfylt og moro Norgescup og NM-helg i Fana, et lite stykke utenfor Bergen. Vi har løpt Norgescup i veldig spennende og vått terreng. Terrenget var en spennende blanding av våte myrer, tette kratt, beitemark og delvis ganske fin og åpen skog, med andre ord bød det på det meste! Dagen etter var det duket for NM-junior stafett og vi sto opp veldig tidlig. Hanna la ut på førsteetappen før hun vekslet med Celine, også løp Isabel den lengste og tyngste etappen. Terrenget var kupert, men vi hadde alle en fin opplevelse i skogen og stolte over at klubben stilte lag!

Hilsen Isabel, Celine og Hanna0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline