Oppstart nattrening

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Okt 2021

Denne uken starter vi opp med natttrening. Dette er moro og spennende. Passer for alle aldre og nivåer. Vi holder oss i nærheten av bebyggelse slik at det aldri er langt tilbake til gatelys. Hodelykt og refleksvest er obligatorisk. Hodelykten trenger ikke å være dyr eller fancy. Første trening blir i samarbeid med Ås NMBU. Påfølgende uker blir treningene i Nordre Follo, løpere fra Ås NMBU får muligheten til å være med.

Onsdag 13. oktober kl1800 er vi invitert til Ås NMBU sin trening i NMBU parken i Ås. Det blir sprintorientering. Her er det gøy å løpe. Ta på en refleks og ta med hodelykt og brikke. Brikke til utlån for dem som ikke har. Vi setter opp Micro-O løype som ekstra trening. Samlingsplass er på plenen foran Urbygningen, se link under med rød knappenål for Samlingsplass og grønne for forslag til parkering. https://kart.finn.no/?lng=10.76665&lat=59.66633&zoom=17&mapType=norortho&markers=10.76676,59.66556,r,Samlingsplass%7C10.76959,59.66583,g,Parkering%7C10.77195,59.66550,g,ParkeringTØFFE FORHOLD I MFF-FINALEN

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Okt 2021

37 tøffinger trosset episk regnvær i NMBU-parken og kjempet om seier i årets Morgenfrisk i Follo. Thomas Bedin fra Indre Østfold gikk til slutt av med seieren etter å ha holdt unna for ranking-leder Bjørn Erik Glomsrud i den omvendte jaktstarten. Her fra premieutdeling. Thomas til venstre og Kaspian Ohm til høyre som yngste deltaker i arrangørstaben. Øvrige arrangører var Knut Bjørkelo (løypelegger), Ivar Maalen (kontrollør) og Tor Lahlum (sekretariatsleder).

Resultater fra jaktstarten finner du her: Resultatliste (nfollo.no) 

Løpstider per løype finner du her: Eventor - Offisiell resultatliste for Morgenfrisk i Follo #6 2021 -- Jaktstart finale (orientering.no) 

SINNSYK FINALE I MORGENFRISK

Postet av Nordre Follo Orientering den 22. Sep 2021

Omvendt jaktstart med fritt løypevalg er det vel knapt noen som har opplevd før, men nå får du sjansen! Med hjelp fra driftige Ås IL arrangeres finalen i Morgenfrisk-serien søndag 3. oktober ved den nye Veterinærhøyskolen som er samlokalisert med NMBU, med start fra ca. 11:45 og forventet målgang fra ca. 13:10. Du kan allerede nå sjekke din foreløpige starttid her: Starttider MFF-finale (nfollo.no). Løypene vil være en kombinasjon av skogs- og parkorientering. Mer informasjon kommer etterhvert! INDREFILETEN AV BUKKESTI

Postet av Nordre Follo Orientering den 16. Sep 2021

Terrenget på Morgenfrisk i Follo #5 er svært lettløpt og har åpen og oversiktlig skog. Det er mange veivalgsmuligheter og postene henger godt synlig. Alt er altså tilrettelagt for høy fart og fin løpstrening.

Postene er markert med postskjermer og tidtaking gjøres ved at de som vil ha tellende resultat i løpsserien Morgenfrisk, legger ut gps-spor i Livelox.

Du finner kart og mer informasjon på Eventor her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo #5 2021 (orientering.no) Meld deg på Follo 2-dagers!

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Sep 2021

Neste helg arrangerer vi Follo 2-dagers sammen med Måren. Løpet vårt på lørdag går på Granerudkartet sørøst for Ski. Søndag er det løp på Nesodden. For de som er mellom 13 og 16 blir det jaktstart på søndag basert på resultatene på lørdag. For øvrige klasser er dette to uavhengige løp.

Vi oppfordrer særlig alle nybegynnere, barn og ungdom til å delta, men alle som ikke har funksjonær-oppgaver bør også melde seg på. Ordinær påmelding er tirsdag 7. september ved midnatt, men meld deg gjerne på umiddelbart :-)

Du finner lørdagens løp i Eventor her: Lenke

Og søndagens løp her: Lenke
BREIVOLL 2. SEPTEMBER

Postet av Nordre Follo Orientering den 26. Aug 2021


Ås arrangerer torsdag 2. september løp fra idylliske Breivoll innerst i Bunnefjorden. Tidligere i år har Nordre Follo og Måren arrangert løp i 1 og 2, og det blir laget sammenlagtresultater. Du melder deg på her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Foll-O-karusellen #3 (orientering.no) 

Sammenlagtresultatene etter to løp finner du her: Eventor - Serier - Foll-o-karusellen 2021 (orientering.no) 
Nybegynnerkurs i Orientering

Postet av Nordre Follo Orientering den 18. Aug 2021

Nybegynnerkurs i orientering

Nordre Follo Orientering inviterer til Nybegynnerkurs i orientering. Kurset er for barn/ungdom fra 7 år og oppover. Etter kurset kan de som vil fortsette på våre ukentlige onsdagstreninger.

Kursdager:

TORSDAG 26 august kl 1800 Langhus skole

ONSDAG 1 september kl 1800 Langhus skole

ONSDAG 8 september kl 1800 Stallerud speiderhytte

 

Vi ber om forhåndspåmelding innen tirsdag 24. august til trond.moretro@nofima.no, oppgi navn og fødselsår på barn, samt mobilnummer til forelder/foresatt.

Betaling: 100 kr per barn. Betales på VIPPS til Nordre Follo OL, kiosksalg #73227.

For mer informasjon, ta kontakt med Trond Møretrø på email: trond.moretro@nofima.no eller på tlf 46698186

For mer informasjon om klubben se www.nfollo.no

Morgenfrisk i Follo #4 er åpnet

Postet av Nordre Follo Orientering den 3. Aug 2021

Løypene ligger nå klare på Svartskog. Det er igjen både nybegynnerløype og en lett løype for dem som våger seg litt utenfor stiene. Som vanlig er det både kort, lang og mellomlang vanskelig løype.

Terrenget på Svartskog varierer fra bevokst gammel kulturmark til bergknauser med åpen furuskog, samt partier med edelløvskog.

Kartet er nyrevidert i 2020. Det er preget av en del lysegrønt i sør-øst, men det meste av dette er greit fremkommelig, - selv nå på ettersommeren.

Stiene i området er veldig fine og lettløpte, og bortsett fra avslutningen på langløypa, er terrenget ganske flatt.

Kartfiler finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo #4 2021 som ukas løype (orientering.no) 

Dette er sjuende løpet i Morgenfrisk-serien etter at to løp i Follo-karusellen er inkludert, samt et spesialløp i Pinsen. Det er tett i toppen av rankingen og høyt nivå! Bjørn Erik Glomsrud topper listen mens Mari Berkastet Jonassen er beste kvinne. Alle sammenlagtresultater ser du her: Eventor - Serier - Morgenfrisk i Follo 2021 (orientering.no) TIL DEG SOM HAR HATT FERIE FRA ORIENTERING

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Jul 2021

Det er fortsatt mulig å bli med på Morgenfrisk #3 fra Smerta. Postene står ute helt til mandag 2. august kl. 08:00. 90 stykker har i løpet av juli løpt i dette kremterrenget, og det er plass til flere. Det er også igjen kart på start. Sjekk nærmere her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo #3 2021 som ukas løype (orientering.no) 

Dersom du ikke rekker Morgenfrisk #3, så er #4 rett rundt hjørnet. Her blir det også nybegynnerløype og en lett løype (C-nivå) i tillegg til tre A-løyper. Planen er å ha alt klart på Svartskog fra fredag 6. august. Da vil du ha 10 dager på deg til å fullføre. Mer informasjon finner du her (mer vil komme etter hvert): Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo #4 2021 som ukas løype (orientering.no) Morgenfrisk i Follo #3 2021

Postet av Nordre Follo Orientering den 30. Jun 2021

OBS! Planlagt Morgenfrisk-løp i Gaupesteinmarka 10. juli er avlyst på grunn av lite påmeldinger. Løpet arrangeres dermed bare som ukas løype, men da i en utvidet periode helt frem til mandag 2. august. Informasjon om ukas løype finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Morgenfrisk i Follo #3 2021 som ukas løype (orientering.no) 

Resultater i Morgenfrisk i Follo #3 vil basere seg på spor lagt ut i Livelox og gi rankingpoeng i Morgenfrisk-serien. Stillingen før dette løpet finner du her: Eventor - Serier - Morgenfrisk i Follo 2021 (orientering.no)  

RVi deltar på Follokarusellen løp 2 Onsdag 23 juni kl 18.00.

Postet av Nordre Follo Orientering den 18. Jun 2021


Vi inviterer  til felles oppmøte med klubben for å løpe Follokarusell løp 2. Det er løyper for alle. Det er ikke stemplingsenheter men klubben vil ta tiden på dem som kommer og sende inn tidene til arrangør.

Sted: Parkeringsplass ved Stubberudtjern, Frogn, se kartlink: https://kart.finn.no/?lng=10.69986&lat=59.71917&zoom=16&mapType=normap&markers=10.69190,59.72037,r,Brukerdefinert


Mer info om klasser og løyper: Eventor - Event information: Follokarusell 2 (orientering.no)


Skriv ut kart for aktuell løype om du har mulighet til det. De som ikke kan skrive ut selv, sender en mail til trond.moretro@nofima.no senest i løpet av tirsdag 22 juni med hvilket kart som ønskes. Du kan også ta kontakt med Trond om du er usikker på hvilken klasse/løype du skal løpe.

For personer som ikke kan møte onsdag så kan man løpe på egenhånd i tidsrommet 19-27 juni. Hvis man laster opp på livelox  så blir tiden registrert hos arrangør, ev. kan man ta tiden på seg selv sende en mail til Trond med tid og klasse så blir det rapportert inn til arrangør.
KLUBBMESTERSKAP 2021

Postet av Nordre Follo Orientering den 8. Jun 2021

Neste uke blir det klubbmesterskap

Av smittevernhensyn blir det et enkelt arrangement

Sett av tidspunktet!

Mer informasjon kommer etter hvert i Eventor

Eventor - Arrangementsinformasjon: Klubbmesterskap NFO (orientering.no)  

Siggerudhallen

Kl. 18:00 – 20:00

Foreløpige løyper og klasser

N-løype på 1,6 km, N-åpen

C-løype på 2,2 km, H -12, D -12, C-åpen

B-løype på 2,6 km, H13-16, D13-16, B-åpen

A-ekstra kort 2,5 km, D70-

A-kort på 2,8 km, H-kort, D-kort, H70-

­A-lang på 4,4 km, H-lang, D-lang

 Touch-free tidtaking
Lånebrikker tilgjengelig for dem som ikke har fra før


4 Kommentarer

Trening 12/5

Postet av Nordre Follo Orientering den 11. Mai 2021

Trening 12.05: Med unntak av nybegynnerløype så er alle poster lagt ut så det er bare å løpe om det ikke passer onsdag kveld. Treningen er fra Siggerud gård barnehage - Bekkefaret 10. 

Tema denne gang er også veivalg, men med fokus på skråli. Sikker inngang i posten er viktig. Les også postbeskrivelse, viktig for enkelte poster.


 Trening blir fra kl 18 12/5. Poster henger ute til 16/5.


Løyper: https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=57834

Opplasting av GPS-spor: https://www.livelox.com/Admin/Events/Overview/62758
Trening 05.05.2021

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Mai 2021

Beskrivelse

Fokus blir veivalg. Arrangeres på Nordre del av Pinnåskartet


Sted: ved Sofiemyrveien 14 (ovenfor Coop Extra)
Dato: 05.05.2021
Start: 18:00-18:30

Postene henger ute til 09.05.2021 kl 16:00.

Opplasting av GPS-spor: https://www.livelox.com/Events/Show/62284/Treningsl-p-uke-18

Oppfordrer spesielt løpere i A og B løyper til å ikke lese kartet på forhånd, gjør det mest konkurranselikt.


Prøv å lese vanskelige veivalg før man kommer til det aktuelle strekket. (Punkt 2 og 3 nedenfor). Bruk lettere deler av andre veivalg(stiløping) til å lese på vanskelige strekk.


Hvordan ta veivalg:

a) Lettest å finne vei - Sikkert

b) Lettest å løpe - Spare krefter

c) Raskest å løpe - Spare tid


Vurder veivalg ut fra din løpskapasitet og o-teknikk.

Ofte så finnes det ett venstre, høyre og rett på løsning

Se etter enkel inngang. Ved tvil mellom veivalg, se etter høydeforskjeller og distanse.

Prøv å finne det raskeste og sikreste veivalget for deg.

Prøv å forenkle den første del av strekket for å kunne holde god fart. Mist allikevel ikke kartkontakt helt - komme ut av kurs


Ut fra posten

1. Orienter kartet

2. Finn ditt veivalg Finn veivalget ditt ved å lese strekket bakfra! Hvilke innganger til posten er OK for deg? Hvilket veivalg velger du?

3. Lag din plan. Husk 3 ting: Hva er første holdepunktet ditt ut fra posten? Andre tydelige holdepunkt du skal innom - se etter? Hva er siste holdepunktet ditt, før inngangen til posten?

4. Ta kurs til første holdepunktet ditt på strekket Du kan forlate posten.

5. Følg veivalget og planen ! Alltid tommelgrep der du er Sjekk at kartet er orientert hver gang du ser på kartet Løft blikket frem og til sidene

6. Vær sikker på siste holdepunkt før posten, STOPP om nødvendig: Du skal forstå hvordan terrenget ser ut i inngangen til posten. Du skal vite hva slags postdetalj skjermen henger på. Ta kurs. Nå kan du forlate siste holdepunkt.


Fra orientering.no med noen justeringer

http://orientering.no/media/filer_public/eb/f4/ebf4ab30-4691-4b98-91a6-417d7feed202/opplaering_kart_og_kompass_lysbilder.pdf


AK og AL kan komme i kontakt med nye hogstfelt. De er antydet på kartet. Stien gjennom hogstfelt er stort sett tilgjengelig (sti ned på vestsiden Pinnåsen)


Løyper:

https://www.nfollo.no/storage/files?uid=1100207756&pfi=57648NYE POSTER I SKOGEN

Postet av Nordre Follo Orientering den 24. Apr 2021

Vi fortsetter med tilleggstreninger som erstatning for helgeløpene som dessverre ikke kan arrangeres enda. Denne gangen har Jon Færden lagt løyper fra Paddetjern i et lettløpt og naturskjønt terreng. Det tilbys både nybegynnerløyper og løyper for de erfarne. Mer informasjon og kart-filer for utskrift finner du her: Eventor - Arrangementsinformasjon: Tilleggstrening uke 16/17 (orientering.no)  ENDA EN UKENS LØYPE

Postet av Nordre Follo Orientering den 16. Apr 2021

Vi håper alle nå finner en måte å komme i gang med o-sesongen på, og vi fortsetter derfor å tilby to opplegg hver uke slik at alle kan være "fit for fight" så fort vi får noen lettelser og kan samles på o-løp igjen. Utgangspunkt for løypene på Tilleggstrening uke 15/16 er Ingierstrand. Det er løyper med ulike vanskelighetsgrader der N og C er letter løyper, mens AK og AL er for de mer erfarne.

Kart finner du på Eventor her:
Eventor - Arrangementsinformasjon: Tilleggstrening uke 15/16 (orientering.no) 

Dersom du ikke har skriver, så kan du benytte ferdigtrykte kart som ligger på start (der trekanten er). Registrer da en reservasjon av kartet på denne siden så du og andre slipper at det er tomt for kart: Reserver kart (nfollo.no) 

Vi oppfordrer alle til å legg ut gps-spor eller studere andres gps-spor slik at vi kan lære av hverandre:
Livelox - Aktivitet: Tilleggstrening uke 15/16Ranking 2020

Postet av Nordre Follo Orientering den 20. Mar 2021

Det er utarbeidet rankingliste for ungdom fra 12 til 25 år basert på de 10 beste plasseringer som medlemmene har oppnådd i terminfestede krets-, nasjonale- og internasjonale løp. Hanna Rehn vant det evigvarende «Vandrefatet» med 55,22 poeng av 100 mulige. Henrik Harstad ble nummer 2 med 38,68 poeng og  Linda Gammelsæter nummer 3 med 29.88 poeng.
Tusen takk

Postet av Nordre Follo Orientering den 18. Mar 2021

Tusen takk for de fine rosene og god konfekt jeg fikk under årsmøtet på teams i forbindelse med at jeg gikk av som leder av Nordre Follo Orientering. Det var overraskende å få dette på døren under møtet.

Jeg ønsker Erlend som ny leder og det nye styret lykke til videre!

Hilsen SisselDokumenter til årsmøtet

Postet av Nordre Follo Orientering den 10. Mar 2021

Her er lenker til dokumentene til årsmøtet 17.mars 2021 kl. 19.30 på Teams .  

Saksliste: Sakliste årsmøte 2021.pdf.  

Årsrapport : Årsrapport Nordre Follo Orientering 2020.pdf.   

Løpsstatistikk: Løpsstatistikk NFO 2020.pdf.  

Regnskap med noter: Regnskap og balanse NFO 2020.pdf, Noter 2020.pdf .   

Kontrollutvalgets beretning: NFO Kontrollutvalgets beretning 2020.pdf.   

Langtidsplan og aktivitetsplan: Langtidsplan 2021 - 2025.pdf, Aktivitetsplan NFO 2021.pdf.   

Budsjett 2021:Budsjett 2021.pdf.  

Organisasjonsplan: Organisasjonsplan for Nordre Follo Orientering 2021.pdf.  
FRA SYNLIG TIL USYNLIG PÅ SVARTSKOG

Postet av Nordre Follo Orientering den 6. Mar 2021

UsynligO-løypene på Svartskog har hatt plastmerkebånd og refleks gjennom vinteren. Disse er nå tatt bort og naturen er igjen urørt :-) Det var fine forhold i løypene i dag, så en tur med UsynligO anbefales! Du finner alle UsynligO-løypene her: LenkeÅrsmøte Nordre Follo Orientering

Postet av Nordre Follo Orientering den 5. Mar 2021

Årsmøtet onsdag 17.mars 2021 blir gjennomført digitalt på TEAMS.

Møtestart endres til kl. 19.30.

Alle som ønsker å delta må sende inn navn og epostadresse til Erlend Rehn, erlendr4@online.no, senest søndag 14.mars. De som er påmeldt vil få invitasjon på epost til møte på TEAMS.

Saksliste og årsmøtedokumenter vil bli lagt ut på hjemmesiden til Nordre Follo Orientering, nfollo.no, en uke før møtet og sendt til medlemmer som har meldt seg på.

StyretFLERE DIGITALE KURSTILBUD

Postet av Nordre Follo Orientering den 5. Mar 2021

Norges Orienteringsforbund har gjennom vinteren gjennomført flere digitale kurs med god deltakelse og de fortsetter med digitale tilbud  i tiden framover så lenge koronasituasjonen gjør det krevende å gjennomføre fysiske kurs og seminar. Noen av kursene er i samarbeid med kretser.

Oversikt med informasjon og påmelding til alle kurs og seminar finnes her : https://eventor.orientering.no/Activities?organisationId=2 

I mars tilbys bl.a. flg. digitale kurs: (NB! Noen av kursene har kort tid til påmeldingsfrist)

  • Trener-1 kurs, del 1, 20.-21. mars. Påmeldingsfristen er 7. mars
  • Grønne turer for alle, 8. mars 
  • Løypeleggerseminar  22. mars
  • Løypetegning OCAD 8.-9. mars 
  • Løypetegning Purple Pen, 23. mars  
  • Flere nettkurs i synfaring og tegning av skolegårdskart er satt opp fra april 

Det kommer flere kurstilbud i april, bl.a. digitalt kurs i «enkle o-løp» med fokus på bruk av Brikkesys, så følg med.  VI TRENGER FLERE LØYPELEGGERE

Postet av Nordre Follo Orientering den 4. Mar 2021

Melde deg på gratis kurs den 22. mars fra 18.00 til 20.30. Kurset er for nye og erfarne løypeleggere i alle typer o-løp, teknisk delegerte, trenere og andre interesserte. Oppfordrer ungdom til å bli med. Påmeldingsfrist er 15. mars. Du finner mer informasjon her: LenkeVÅREN ER I ANMARSJ

Postet av Nordre Follo Orientering den 28. Feb 2021

Med 11 varmegrader og sol er det lett å få vårfornemmelser, men hvordan er det egentlig i skogen nå? For å finne ut dette ble Usynlige Foll-o fra Siggerud testet (Lenke til Usynlige Foll-o). Konklusjonen er at det er litt tidlig hvis man ønsker å løpe. Bortsett fra noen stier og enkelte områder som vist på bildet, var det fortsatt mye is og snø. Piggsko er derfor sterkt anbefalt, og man bør tenke på turen mer som styrketrening enn fartslek. Men uansett var det en fint å komme seg ut i skogen en tur!
Årsmøte Nordre Follo Orientering

Postet av Nordre Follo Orientering den 8. Feb 2021

Innkalling til årsmøte 2021 i Nordre Follo Orientering

Det innkalles herved til årsmøte onsdag 17.mars 2021 kl. 19.00 i Langhus speiderhus, Bølerveien 6, hvis mulig i henhold til korona situasjonen, ellers digitalt. Informasjon om digital gjennomføring vil skje senest 5.mars. Ved digitalt møte må alle som ønsker å delta sende inn navn og epostadresse til Erlend Rehn, erlendr4@online.no, senest en uke før årsmøtet, altså 10.mars.

Forslag til saker fra medlemmene som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret v/leder Sissel Olaisen i hende senest fredag 26.februar 2021.

Fullstendig saksliste med dokumenter vil være tilgjengelig for medlemmene en uke før møtet, se www.nfollo.no. Ved digitalt møte, vil dokumentene bli sendt påmeldte på epost.


Vel møtt!


08.02.2021  for styret  Sissel Olaisen solai@online.no 
EKTE VINTER-ORIENTERING

Postet av Nordre Follo Orientering den 12. Jan 2021

En snøbyge gjorde dagens Night & Fog Cup ekstra vinterlig. Over 60 gale o-løpere tok turen til Breivoll-jungelen og kjempet seg tappert gjennom krattskogen og bratthengene, mens snøen var det minst problemet. På bildet stempler Ivar Maalen inn på mål, mens Kaja Winsnes Nordhagen i teltet i bakgrunnen tok seg av tidtaking og løypelegging. Neste Night & Fog er 26, januar og kanskje det da blir flere enn de to fra NFO som deltok i dag :-)